Újabb medáliák

2020.10.08. 07:00

Jól szerepelnek a zirci kerékpárosok

Az őszi versenyeken is nagyszerűen szerepelnek az Acél-Vakond Kerékpáros Egyesület képviselői.

B. Virág Rita

Balogh Zsombor két aranyat is nyert

Forrás: Bak Ferenc

Két első helyezéssel tértek haza a zirciek a tizennyolcadik alkalommal lebonyolított Stop Cukrászda időfutam versenyről Tarjánból. Bittmann Panna és Balogh Zsombor egyaránt az első helyet érdemelte ki korosztályában. A 33,89 km/h-s átlagot repesztő Panna az abszolút lista tizenhetedik helyén végzett, míg a 36,28 km/h-s átlaggal száguldó Zsombor a felnőttek mezőnyét is beszámítva, abszolútban nyolcadik lett.

Igazi zirci éremdömpinget hozott a lengyeltóti II. BÚI időfutam kerékpárverseny. A lányoknál a W19-es korosztályban Szöllőssy Eszter a húsz kilométeres távon aranyérmet szerzett 35,34 km/h-s átlaggal. A W17-es kategóriában Orosz Lili szintén 20 kilométeren indult és 33,54-es átlaggal harmadik lett.

A fiúknál Balogh Zsombor az U15-ös kategóriában 36,55-ös átlagot produkálva 10 kilométeren a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Dombi Gábor az U23-as korosztályban mérette meg magát, és a 20 kilométeres távon 36,75 km/h-s átlaggal ugyancsak utolérhetetlen volt. Szöllőssy Ádám alig maradt le a dobogóról az U17-eseknél: 20 kilométeren 38,94-es átlaggal a negyedik lett. A Master 1 korcsoportban Galaczi Miklós 20 kilométeren, 37,1 km/h-val tekerve bronzérmet vett át.

Balogh Zsombor két aranyat is nyert Fotó: Bak Ferenc

A XX. Péti Nagydíjon két érmet gyűjtött az egyesület: a profin megszervezett, remekül biztosított versenyen Bittmann Panna a W17-eseknél mindenkit maga mögé utasított, míg Orosz Lili ugyanitt a dobogó harmadik fokát foglalhatta el.

A MAPEI Tour de Zalakaros Villtek országúti teljesítménytúrán két táv közül választhattak a résztvevők. A rövidebb, 60 kilométeres etapon Szöllőssy Eszter az abszolút rangsor legjobbja volt. Orosz Lili abszolútban a tizenegyedik helyen végzett, míg a 14–19 évesek között a hatodik lett. Kiss Ádám a 12., Balogh Zsombor a 17. helyen zárt. A 137 kilométeres távon Szöllőssy Ádám a mezőny legifjabb indulójaként abszolútban a 27. helyen zárt, a 16–19 évesek között pedig hatodik helyezést érdemelt ki. Ezzel egy időben gyerekversenyt is tartottak, ahol az U7-eseknél Hegyi Marcell a hetedik, U9-ben Vajcs Olivér a kilencedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában