Ismét idegenbeli próbatétel vár rájuk

2020.10.14. 07:00

Két nyeretlen együttes találkozik szerdán este

Az első for­duló­ban elszenvedett szoros vereség után ismét idegenben szerepel a Hoya Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata, amely az NB I/B piros csoportjában szerdán a Bajai Bácska FKE vendége lesz.

B. Virág Rita

Nehéz csata vár a veszprémiekre (a labdával Dukic

Forrás: veszpremkosar.hu

Fotó: Kovacs Tamas

A Veszprém a pontvadászat nyitányán 91-86-os vereséget szenvedett Nagykőrösön, pedig akadt olyan periódus, amikor több mint húsz ponttal vezetett.

– A játékvezetők könnyű síp­pal fújták meg a hazaiak betöréseit, akadt olyan nagykőrösi játékos, aki egymaga több büntetőt dobott, mint nálunk az egész csapat. Ezzel nem a sípmestereket akarom hibáztatni a vereségünkért, sokkal inkább magunkat, hiszen nem tudtunk alkalmazkodni ehhez a játékvezetői felfogáshoz. Ráadásul egyik kulcsjátékosunk, Orgona Gergő nem szerepelt ezen a meccsen, s Dukic, Futó és Sipos kipontozódásakor az utolsó kilenc percet gyakorlatilag öt irányítóval játszottuk végig – összegzett Baksa Szabolcs, a bakonyiak vezetőedzője.

Szerdán újabb megméretés vár a megfiatalított Hoyára, amely Bajára utazik.

– A Duna-parti együttes egyik legfőbb erőssége az, ami a nagykőrösieké is, hogy az elmúlt években alig változott a kerete, összeszokott csapat. Ez nagy előny lehet az olyan klubokkal szemben, ahol teljesen kicserélődött a játékoskeret. Ezenkívül kifejezetten masszív csapatnak vélem, és most úgy tippelnék, hogy a mezőny első harmadában zárják majd a bajnokságot – nyilatkozta Baksa Szabolcs.

Nehéz csata vár a veszprémiekre (a labdával Dukic)
Fotó: veszpremkosar.hu

A Bajának sem termett sok babér az első fordulóban, hiszen hazai pályán 62-59-re kikapott a Nyíregyházától.

– A videófelvételek alapján igyekeztünk felkészülni a Baja erősségeiből és gyengéiből. Nagyon motiváltan várjuk az összecsapást, és örömteli, hogy végre teljes kerettel vágunk neki a találkozónak. Ez a hét nem lesz könnyű számunkra, hiszen vasárnap már jön az újabb erőpróba, akkor hazai környezetben, a veszprémi szurkolók előtt is bemutatkozunk. De visszatérve a szerdai meccshez, mindent megteszünk majd a győzelemért, és bízom benne, hogy sikerül megszereznünk az első sikerünket – húzta alá a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában