két számban is arany

2020.10.26. 21:16

Öt kilométeren is nyerni tudott Kalmár Ákos

A 10 kilométeren aratott sikerét követően vasárnap 5 kilométeren sem talált legyőzőre Kalmár Ákos a Debrecenben rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságon.

MTI

Kvangdzsu 20190723 Úszás Világbajnokság VB Kalmár Ákos Fotó Derencsényi István

Forrás: Archív

A Balaton Úszó Klub 20 éves versenyzője sokáig nagy csatát vívott a táv nyílt vízi világbajnokával, klubtársával, Rasovszky Kristóffal, de végül magabiztosan, bő fél medencényi előnnyel szerzett újabb bajnoki címet.

– A tíz kilométer még egy kicsit benne volt a testemben. Az elején jót meccseltünk Kristóffal, de sikerült véghez vinnem azt a taktikát, amit elterveztünk, és ez be is jött – mondta az M1 aktuális csatornának Kalmár, aki nyáron a Négy Nemzet viadalon is bizonyította, mekkorát fejlődött, mióta januárban csatlakozott Veszprémben Szokolai László edző csapatához.

A veszprémi kiválóság, a világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf elmondta, a legjobb az volt, hogy végre lehetett versenyezni, még ha az idők nem is lettek olyanok, mint amit szeretett volna.

Eredmény: 1. Kalmár Ákos 53:20.19, 2. Rasovszky Kristóf 53:39.93, 3. Székelyi Dániel (Ferencváros) 54:36.80.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában