Szép teljesítmények, nagyszerű rekordok

2020.10.30. 17:30

Új magyar csúcsot állított fel Csécsei Zoltán a balatonalmádi versenyen

Négy országos bajnokot avattak a Balatonalmádiban rendezett ultrafutó ob-n, ahol Csécsei Zoltán új magyar rekordot állított fel a 24 órás versenyszámban.

Horváth Gábor

Csécsei Zoltán több mint 277 kilométert futott Balatonalmádiban Fotó: a szervezők

A Balatonfüredi Atlétikai Club és a Balatoni Helyi Értékek Egyesület szervezte meg a Ultrafutó Magyar Bajnokság 100 kilométeres és 24 órás versenyszámait, amelyeknek Balatonalmádi adott otthont.

A járványveszély miatt különleges óvintézkedések mellett tartották meg az ob-t, ezekhez hozzátartozott az orvosi ellenőrzés és a csökkentette résztvevői létszám. Az országos bajnokság két száma mellett két nyílt futamban is megmérették magukat az indulók.

A versenyt egy 1768 méter hosszú, hitelesített pályán rendezték, nagyszerű teljesítmények és rekordok mellett. A 100 kilométeres országos bajnokságot a hölgyeknél György Tera (TFSE) nyerte meg, a férfiaknál Erős Tibor (Pomázi FBSE) volt a leggyorsabb.

A 24 órás versenyszámban Zétényi Szvetlana (Békéscsabai AK), valamint Csécsei Zoltán (MFSE) teljesített a legjobban. Utóbbi új magyar rekordot futott, összesen 277,4 kilométert tett meg.

Csécsei Zoltán több mint 277 kilométert futott Balatonalmádiban Fotó: a szervezők

Ők lettek tehát az országos bajnokok, a nyílt futamokban pedig az alábbi eredmények születtek. A győztesek, 100 km, nők: Kovács Dóra (Team Újbuda SE), férfiak: Petróczi Márton (Balatonfüredi Atlétikai Club). 24 órás futás, nők: Békésiné Janik Szilvia, férfiak: Veress Béla (EMU).

Jó hír az ultrafutás helyi kedvelőinek, hogy megyénk a következő esztendőben igazi fellegvára lehet a sportnak. A májusban Balatonfüreden rendezendő hat napos futás Világkupa és az októberre – szintén Füredre tervezett – 100 km-es Európa Bajnokságon túl több országos bajnokságra is Veszprém megyei város pályázik.

Ezek szerint így néz ki a 2021-re tervezett versenynaptár, 2021. április 9-11.: Balatonfüred – BUFF 24 órás ob. 2021. május 1.: Veszprém – Futókaland V6, 6 órás futás ob. 2021. szeptember 25.: Balatonalmádi – UKKO ULTRA, 12 órás ob. 2021. október 30.: Várpalota – Thury Trail, Ultrafutó Terep ob.

Még erre az évre is marad megmérettetés, a balatonalmádi UKKO UltraRun programja, november 14-én, két ob futamot is tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában