Esélyes hazaiak

2020.11.19. 19:00

A Miskolcot fogadja a Hoya kosárlabdacsapata

Egy hét szünetet követően hazai pályán folytathatja a bajnokságot a veszprémi kosárlabdaegyüttes az NB I/B kilencedik fordulójában.

Rónai Tamás

A Veszprém holnap a Március 15. úti csarnokban látja vendégül idegenben eddig nem túl acélos riválisát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bajnokság előző köre előtt a salgótarjániaknál többen is pozitív koronavírusteszt-eredményt produkáltak, ezért hétfőn halasztási kérelmet nyújtottak be. A szövetség keddi határozatában, majd pénteki tájékoztatásában is az állt, hogy a találkozót az eredeti időpontban le kell játszani. Pénteken este azonban a versenybizottság felülvizsgálta a kérelmet, és megváltoztatva korábbi döntését, az összecsapást elhalasztotta. – Klubszinten próbáljuk azt a politikát képviselni, amit a szövetség vezetése kommunikál. A mi célunk is az, hogy a bajnokság folytatódjon, a mérkőzéseket le tudjuk játszani, hiszen a jelenlegi helyzet miatt a jövő bizonytalan. Egész héten készültünk a Salgótarján ellen, a formaidőzítés megtörtént, de végül a versenyiroda a halasztás mellett döntött. Nem panaszkodunk, megyünk tovább, sajnos ez egy ilyen szezon – fejtette ki Baksa Szabolcs, a Hoya vezetőedzője.

A Veszprém holnap a Március 15. úti csarnokban látja vendégül idegenben eddig nem túl acélos riválisát Fotó: Pesthy Márton/Napló

Holnap az utolsó két mérkőzését elveszítő Miskolcot fogadják Madár Andrásék.

A vendégek az eddig lejátszott négy idegenbeli összecsapásukból csak egyszer hagyták el győztesen a pályát idén. – Úgy készülünk a miskolciak ellen is, mint bármelyik csapat ellen. Nem foglalkozunk az eddigi eredményeikkel, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a videóelemzés alapján az erősségeikre és gyengeségeikre, ezáltal kidolgozva a taktikánkat. Hazai pályán mi számítunk a találkozó esélyeseinek, mindenképpen győzni szeretnénk. Néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de hétvégén a teljes keretre számíthatok – nyilatkozta Baksa Szabolcs. A zárt kapus összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában