Új távlatok nyíltak

2020.11.20. 07:00

A zirci sportlövőtehetség rangos egyesülethez igazolt

Év elején a komáromi MTTSZ Finomító Sportlövő Klubhoz igazolt Vintze Regina zirci sportlövő, hogy tovább csiszolja eredmények hosszú sorával bizonyított tehetségét. 

Kelemen Gábor

Vintze Regina légpuskával gyakorol a komáromi lőtéren

Fotó: Kelemen Gábor

A komáromi sportlövő-egyesület világ- és Európa-bajnok versenyzőket nevelt ki, ifjúsági olimpiai bajnokot is adott már hazánknak. Az edző, Kisvárdai István pedig igazi szaktekintélynek számít a lövész­sportban, ő egyengeti tovább a zirci sportlövő pályafutását is.

Vintze Regina olyan eredményeket hagyott maga mögött zirci nevelőegyesületében, mint az Általános és Középiskolások Országos Bajnokságán elért első helyezés. Tavaly a Sportlövő Diákolimpia országos döntőjében egyéniben bronz-, csapatban pedig ezüstérmet szerzett, s a sportlövészet hazai fellegvárának számító városokban is rendre dobogós helyeken végzett.

A további fejlődés miatt döntött az átigazolás mellett, úgy látja, hogy Kisvárdai Istvánnál jó kezekben van, noha korábbi edzőjéről, Varjas Józsefről sem feledkezik meg, őrá továbbra is számíthat, ha a komáromi három edzés mellett egy kis pluszgyakorlásra van szükség Zircen.

Azt mondja, nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan jönni fognak az eredmények új klubjában: csak idén januárban igazolták le, de már a következő hónapban tagja volt az országos bajnokságon második helyezést elérő csapatnak tíz méter légpuska zárt irányzékú versenyszámban, és „kisebb” versenyeken is sikerült érmeket gyűjtenie. Most ősszel az országos kisöbű puska bajnokságon harmadik helyezett lett a csapatuk junior kategóriában, míg egyéniben, ifjúsági korcsoportban egy-egy harmadik és második helyet szerzett Regina.

Kisvárdai István nem fukarkodik a jelzőkkel, kijelenti, azért is fantasztikus eredmények ezek, mert új tanítványa csak május végén kezdett el tűzfegyverrel (kisöbű puskával) lőni. Hozzáteszi, rövid idő alatt sikerült nagyon sokat fejlődnie, és ez a fejlődés töretlen. Beszél arról is, hogy jó alapokat hozott Zircről, ahol szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel.

Vintze Regina légpuskával gyakorol a komáromi lőtéren
Fotó: Kelemen Gábor

Vintze Regina nagyban számíthat szülei támogatására is, az edzésekre édesapja viszi. Sportban kitűzött céljai az iskolaválasztását is befolyásolták, úgy döntött, hogy helyben, a zirci III. Béla Gimnáziumban folytatja tanulmányait, ezzel is időt takarítva meg. Persze így sem könnyű összehangolni a tréningeket a tanulással, de azt mondja, hogy jó időbeosztással mindent meg lehet oldani, akarat kérdése az egész. Előfordul, hogy az edzésre való oda-vissza úton is kinyitja a tankönyveket, vagy éppen laptopon oldja meg a házi feladatot.

„Ha el szeretnék érni valamit, akkor nincs megállás” – jelenti ki határozottan a ­leányzó, aki az idei évben a város utánpótlás-sportolója díjat is átvehette Zircen. Edzője azt is kiemeli vele kapcsolatban, hogy mosolyogva, örömmel végzi a lövészetet, és ez a sport igazi értelme.KG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában