tehetség

2020.11.06. 07:00

Fiatal veszprémi atléta kap támogatást

Szponzori támogatással járul hozzá Varga Gréta, a Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) tehetséges futójának felkészüléséhez Bakai László vállalkozó.

Marton Attila

Varga Gréta, Tóthné Stupián Anikó és Bakai László

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A támogatás egy szezonra szól az atléta számára, amelyet edzőtáborozásra, versenyre való felkészülésre és sportfelszerelés vásárlásra fordítanak. Bakai László vállalkozó, a Fitt büfé és kávézó tulajdonosa elmondta, az elmúlt időszakban felfigyelt a tehetséges sportoló eredményeire, és ezután döntött úgy, hogy támogatást nyújt az atléta felkészüléséhez.

A vállalkozó augusztus óta Kövér Fannit, a VEDAC gerelyhajító versenyzőjét is szponzorálja. Tóthné Stupián Anikó, Gréta edzője elmondta, nagyon ritkának számít, hogy egyéni sportolót támogat egy vállalkozás, a mostani gazdasági helyzetben pedig különösen nagylelkű felajánlást jelent a szponzoráció. Kiemelte, Varga Gréta igazi talentum, aki komoly karriert futhat be, és akár résztvevője lehet a 2024-es olimpiának. Hozzátette, a fiatal sportoló kilenc hazai csúccsal büszkélkedhet, valamint 2000 méteres akadályfutásban európai csúcsot is tart.

Varga Gréta, Tóthné Stupián Anikó és Bakai László Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy egy veszprémi vállalkozó ad anyagi támogatást egy fiatal sportolónak. Emlékeztetett, a város februárban elfogadott költségvetését a pandémia miatt jelentősen át kellett alakítani. Emiatt a sportszervezeteknek eredetileg odaítélt támogatásokat is módosítani kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában