Dobogósok csatája

2020.11.21. 07:01

Foci NB III: a második a harmadik ellen

A bronzérmes pozíciót elfoglaló Practical-VLS Veszprém a második helyen álló Mosonmagyaróvár otthonába látogat a labdarúgó NB III nyugati csoportjának rangadóján.

Rónai Tamás

A VLS alakulata (piros mezben) jó formában van, de ezt a rivális is elmondhatja magáról

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy Richárd hajrában szerzett góljával gyűjtötte be újabb három bajnoki pontját a bakonyi gárda az előző fordulóban a szervezetten védekező Zalaegerszeg második együttese ellen.

A lefújást követően nagy volt az öröm a hazai öltözőben, hiszen kilencedik hazai mérkőzésén is veretlen maradt a csapat (6 győzelem, 3 döntetlen), valamint újra felléphettek a dobogóra Gulyásék.

– Egységesek vagyunk, van egy jól kialakult csapatunk. A védekezésre nagyon nagy hangsúlyt fektetünk az egész szezon során, annak tudatában is, hogy nyáron teljesen új védelmet kellett építenünk. A stabilitásnak is köszönhető a jó szereplésünk, de sokkal több van még az együttesben, azonban ne legyünk elégedetlenek. Sok fiatal játékos van a keretben, akiknek még rengeteget kell fejlődniük – árulta el lapunknak Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A hétvégi ellenfél, a Mosonmagyaróvár igen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott eddig a bajnokságban. Varga László együttese már tíz találkozó óta veretlen, ráadásul legutóbbi nyolc bajnokijukat kapott gól nélkül zárták. Hazai pályán csak az Érd ellen szenvedtek vereséget a mosoniak, a többi hét mérkőzésen begyűjtötték a három bajnoki pontot, mindössze három gólt kapva.

A VLS alakulata (piros mezben) jó formában van, de ezt a rivális is elmondhatja magáról Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nagyon kemény találkozó vár ránk, talán idén a legnehezebb. Stabil, jó játékosokkal rendelkező együttes az ellenfelünk, amely a III. Ker. TVE mellett anyagilag és infrastruktúra terén is kiemelkedik a bajnokságból. Tiszteljük a riválist, de úgy gondolom, ettől függetlenül nem esélytelenül lépünk pályára, 50-50 százalék esélyt adok a csapatoknak. A rangadón Major Norbert játéka kérdéses sérülés miatt, a többi játékos hadra fogható a keretből – nyilatkozta a veszprémi csapat mestere.

Az izgalmasnak ígérkező összecsapásra vasárnap 13 órai kezdettel kerül sor zárt kapuk mögött az Mosonmagyaróvári TE sporttelepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában