Gyengébb dobóforma

2020.11.26. 19:42

Kikapott a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapata

Veszprém Az utolsó negyedben mutatott gyenge dobóforma miatt kapott ki a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém hazai pályán a TF-Budapesttől a kosárlabda NB I/B piros csoportjában az első fordulóból elhalasztott találkozón.

Bényi-Virág Rita

20201121 Veszprém bajnoki kosárlabda NB IB Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (szürke) - MEAFC Miskolc (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–TF-Budapest

80-91 (22-18, 30-26, 18-26, 10-21)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 13/9 , Madár 18/9, Orgona 12/6, Szabó 15/9, Djukics 17/3. Csere: Birkás 3/3, Futó 2. Edző: Baksa Szabolcs.

TF-Budapest: Szántó, Kerkai 38/6, Nagy, Timkó 20, Karosi 12/6. Csere: Somogyfoki 2, Csík 9, Rozs, Kutrovich 10/6. Edző: Beák Gábor.

A szombati remek győzelmet követően szerdán újabb bajnoki várt a Hoya csapatára: az első fordulóból elhalasztott találkozót pótoltak be, ahol a veszprémiek a TF-Budapestet fogadták.

Remekül kezdett a házigazda, a 3. perc elején már 9-2-re vezetett. Aztán Kerkai és Karosi gondoskodott róla, hogy már az első negyed izgalmasan alakuljon (15-14). Madár pontos triplája után megint a Veszprém járt elől (20-14), ám a játékrész végére 22-18-ra alakult az állás.

Madár és Szabó tripláival ment előre a Hoya a második felvonásban (28-23), ám a fővárosiak nem hagyták leszakítani magukat. Birkás trojkája után 33-25-re vezetett a Veszprém, azonban két fővárosi triplával ismét szoros lett (35-31). Hullámzott a játék, amint a hazaiak el tudtak lépni, a vendégek riadót fújtak. A félidő végéhez érve valamivel a bakonyiak lehettek nyugodtabbak (52-44).

Djukics közelijével tíz pontra nőtt a veszprémi fór, és a 23. percig úgy tűnt, képes lesz feltartóztatni a TF-rohamait a hazai gárda. Kerkai Ákos azonban megállíthatatlan volt, gyakorlatilag amit elvállalt, az a veszprémi gyűrűben kötött ki és az ő vezérletével 62-60-ra felzárkóztak a vendégek. Innen egy új meccs kezdődött és a 27. perchez érve bekövetkezett az, amitől minden veszprémi tartott, a TF átvette a vezetést (66-67). Ekkor még Szabó és Madár pontjaival sikerült visszaszerezni az előnyt, de a negyed végén már döntetlenre állt a derbi (70-70).

Nem sikerült átmenteni az első félidő pontos játékát a veszprémieknek Fotó: Penovác Károly/Napló

Az utolsó etapban már a TF ment elől, a Hoya üldözte ellenfelét, s bár többször esélye adódott a fordításra, apró hibák, egy-egy rossz passz megakadályozta ebben (34. perc: 78-82). A hazai támadások egyre pontatlanabbá váltak, a túloldalon viszont nem állt le a pontgyártás, így a TF a meccs végére alakította ki a legnagyobb különbséget.

Baksa Szabolcs: – A TF-Budapest ma nagyon akarta ezt a sikert. A második félidőre nem tudtuk átmenteni a megfelelő dobószázalékot az elsőből, és nem játszottunk jól. Nem érdemeltünk volna ma győzelmet. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a mai vereségért, én is ezt teszem a magam részével. Ugyanakkor nincs időnk bánkódni, néhány nap múlva már újabb bajnokit játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában