Az őszi levélhullás átrendezte a körülményeket

2020.11.10. 18:25

Nehéz pályákon, hűvös, szeles időben

Kétnapos, két fordulóból álló országos rangsoroló tájékozódási futóversenyt rendezett a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) nemrég Várpalota és Tés között. A Honvéd Kupa és a vele egy időben, azonos helyszínen lebonyolított tájékozódási futó MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) futamain mintegy négyszázan vettek részt.

Horváth Gábor

A jövő reménységei, a legfiatalabb fiúk mezőnyének dobogója Engi Dániellel (középen) és Strenner Nimróddal (balra)

Fotó: VHSE/Bálint Mónika

– A meredek hegyoldalakkal és mély völgyekkel tagolt középhegységi terep részben ismerős volt már a mezőnynek, hiszen augusztusban ezen a környéken rendezték meg a középtávú és váltó országos bajnokságot is. Az őszi levélhullás időközben átrendezte valamelyest a körülményeket, a vastag avartakaró alatt nehezebb volt észrevenni az ösvényeket, és az októberi időjárás sem a legszebb arcát mutatta: szombaton alig 6 Celsius-fokban, szitáló esőben, és a hőérzetet még tovább csökkentő szélben futottak a versenyzők – mondta el lapunknak Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense, aki ismertette a pályákat és az eredményeket is.

– Normál távú pályákat tűztek ki. A legrövidebb szakasz sem volt könnyű, a 75 éves férfiak mezőnyére légvonalban mintegy 2 km megtétele várt, közel 100 méter szintemelkedéssel, míg a király kategóriában (F21A) közel 600 méter szintemelkedést kellett legyűrniük a futóknak a 9 km-t meghaladó pályákon. E két véglet között minden nem és korosztály a maga számára kihívást jelentő feladatot kapta.

Megtudtuk, mindegyik Veszprém megyei klub képviseltette magát a megmérettetésen, versenyzőik közül többeknek is sikerült érmet szerezniük. A VHSE rendezésben részt vevő tagjai természetesen nem álltak rajthoz, de az egyesület utánpótlás korú, valamint szenior tagjai ott voltak a mezőnyben, és számos kategóriában bejutottak a legjobb három közé.

A jövő reménységei, a legfiatalabb fiúk mezőnyének dobogója Engi Dániellel (középen) és Strenner Nimróddal (balra) Fotó: VHSE/Bálint Mónika

Eredmények, férfiak, F10D: 1. Engi Dániel, 2. Strenner Nimród. F14B: 2. Kovács Jeromos, 3. Blaskó Benedek. F15-18C: 1. Barát Benedek. F16B: 1. Barát Miklós. F18B: 1. Kovács Márk. F21Br: 2. Berzsenyi Bence. F21C: 1. Izsák Gábor (BSC). F40A: 2. Molnár Zoltán. F55A: 1. Prill László. F65A: 1. Ládi János (BTK). F70A: 2. Korbély Tibor, 3. Németh Jenő (BTK). F75A: 2. Vass Tibor.

Nők, N10D: 1. Grill Veronika (BSC). N12C: 2. Kovács Borbála, 3. Gaschler Janka. N15-18C: 1. Etlinger Zsófia. N16B: 2. Lantai Lili. N18B: 2. Lantai Boróka. N21Br: 2. Csizmadia Ágnes. N35Br: 3. Heuer Adrienn. N50A: 3. Böröczkyné Makai Anna. N70A: 1. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

Azok a versenyzők, akiknél nincs klub feltüntetve, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület sportolói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában