fiaskó a final fourban

2020.12.30. 20:00

Petar Nenadics önkritikát gyakorolt a kölni szereplés miatt

Csalódottan, könnyeikkel küszködve nyilatkoztak a Telekom Veszprém férfikézilabda-csapat játékosai, miután elvesztették a bronzmérkőzést a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, a PSG ellen, s ezzel utolsó helyen zártak a tornán.

Bényi-Virág Rita

Omar Jahija a második meccsre nagyon elfáradt, de ez érthető, hiszen a Covid őt sem kímélte

Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Hétfőn végletekig kiélezett összecsapást vívott a Telekom Veszprém a THW Kiellel az elődöntőben. A németek már hét góllal is vezettek, azonban feltámadt a magyar együttes és egy nagyszerű rohammal 28-24-re fordított. Ekkor már mindenki azt hitte, hogy zsebben van a továbbjutás, azonban a németek az utolsó erejükkel kiegyenlítettek (29-29). Kétszer ötperces hosszabbítás következett, melynek első félidejében a Veszprém, a másodikban a THW játszott jobban. Végül a Kiel 36-35-re nyert, így a Telekom nem jutott a döntőbe, és csak a bronzért játszhatott a másik ág vesztesével, a Paris-Saint Germainnel. Ekkor még Gasper Marguc, a veszprémiek jobbszélsője arról beszélt, elege van a harmadik helyezésekből és le van sújtva.

Lékai Máté (középen) mindent megtett a bronzérem megszerzéséért Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

– El vagyok keseredve, főleg az első félidő miatt. Nem tudom, miért, de energia és érzelmek nélkül játszottunk, ami óriási hiba volt. Hatvan percen át kell küzdeni, nem egy félidőn át – nyilatkozta Gasper Marguc a Sport Tv-n, aki így folytatta: – Nyilván nem ugyanolyan, ha az ember bronzéremért játszik, mint ha a döntőben szerepel. Ötödször vagyok itt a négyes döntőben, az esélyek tovaszálltak, ezért is vagyok nagyon elkeseredve – zárta mondandóját.

Ezek után mégis azt láttuk, hogy Marguc és a társainak nagy része összeszedte magát a másnapi csatára a franciák ellen.

Remekül kezdett a magyar csapat, többször három góllal is vezetett, azonban az első negyedóra után kiegyenlített a Párizs, és fordított (11-14). A második félidőben is harcolt a Veszprém, főleg Lékai Máté volt elemében, aki kilenc gólt szerzett, azonban nem mindenki tudott felnőni mellé és a feladathoz, és végül a Párizs 31-26-ra nyert. Érem nélkül maradtak a bakonyiak.

Lékai Máté, a csata legeredményesebbje a meccs után azt mondta, senkit nem érdekel, hogy kilenc gólt szerzett, mert nem nyertek.

– Jól kezdtük a meccset, de utána váltani tudtak a párizsiak, átvették a vezetést, mi pedig nem tudtunk visszakapaszkodni. Rettentően sajnálom, hogy nem sikerült legalább a bronz­érmet megszereznünk. A torna előtt elmondtam, hogy eddig első és negyedik sosem lettem egy final four után. Nem így szerettem volna ezen változtatni – hangsúlyozta. Kérdésre válaszolva elmondta, a találkozó előtt arra gondolt, lehet, hogy többet nem jut el Kölnbe, ezért igyekezett mindent beleadni.

– Sokan természetesnek veszik, hogy minden évben itt vagyunk Kölnben, pedig ide borzasztó nehéz eljutni. Az évad hátralévő részében azért fogunk dolgozni, hogy 2021 májusában ismét itt lehessünk. Remélem, megadatik még nekem ez a lehetőség – nyilatkozta Lékai Máté.

Omar Jahija a második meccsre nagyon elfáradt, de ez érthető, hiszen a Covid őt sem kímélte Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Petar Nenadics, a veszprémiek másik irányítója arról beszélt, pályafutása legrosszabb teljesítményét nyújtotta ezen a tornán, amit nagyon sajnál. – Önkritikát kell gyakorolnom, nem lehet és nem is szabad kifogásokat keresni. Régóta csak egy cél lebegett a szemünk előtt, szerettük volna magasba emelni a BL-trófeát, de ez nem sikerült. Kaotikus volt az egész 2020-as év, ezzel együtt az idény is, ám egyáltalán nem így akartuk befejezni – mondta.

David Davis, a veszprémiek vezetőedzője szerint a játékosai mindent beleadtak, azonban a fáradtság miatt nem tudtak megfelelő szinten teljesíteni.

– Sajnos nem nyújtottunk kiegyensúlyozott teljesítményt, így a céljainkat sem tudtuk elérni. Most egy hosszabb szünet következik a világbajnokság miatt, de remélem, hosszú távon ez a két vereség nem hat ki a teljesítményünkre, ugyanis tavasszal is rengeteg feladat vár ránk – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában