Most már jó úton járnak

2020.12.16. 07:00

Rendkívül gyengén kezdte a szezont a Balatonfüredi FC, aztán megváltozott valami

Az újonc Balatonfüredi FC az idei NB III-as labdarúgó-bajnokságban nyolc forduló után nyeretlen volt és mindössze egy pontot szerzett a Nyugati csoport küzdelmeiben. Szeptember közepén lépett is a BFC vezetése: Sowunmi Thomas helyett Borgulya István lett a csapat edzője. Borgulya Istvánt és Csákvári Tamás elnököt kérdeztük a mögöttünk hagyott hónapokról.

Juhász-Léhi István

Fotós: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Fotós: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

– Mivel a csapatnak egy pontja volt, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű. Tíz, tizenegy pontra voltak a bennmaradóktól, mégis nagy kihívásnak tekintettem és elvállaltam – emlékezett az őszre Borgulya István. – Voltam már hasonló helyzetben, még Kispesten, amikor az U19-es csapat nagyon le volt maradva, de sikerült bennmaradnunk.

Az edző arról is beszélt, hogy az elején nehéznek tűnt a feladat. Addig, amíg nem látta csapatát edzeni és játszani, ám utána könnyebben ment.

– Láttam az erejüket. Azt, amit tényleg tudnak. Mondtam is nekik, hogy nem értem, miként tudtak csak három gólt rúgni eddig – mondta Borgulya István. – Az első két tétmeccsen –, melyből az egyik egy kupameccs volt – vezettünk, de a végén kikaptunk, ám akkor is azt éreztem, hogy bennük lehet bármi.

Csákvári Tamás végig bízott a játékosokban, hiszi, hitte, hogy több van a csapatban.

– Miután ilyen borzalmasra sikeredett az eleje, hittem, hogy innen csak felfelé vezethet az út. István megnézte az első edzést és el is vállalta a füredi munkát – mondta az elnök. – Akkor kiderült számára is: nem biztos, hogy tudásgondok vannak, hanem valahol máshol van a probléma. Ez­után közösen belevágtunk. Nem volt extra kérése Istvánnak, de nem is lehetett, mert szeptember közepén vette át a csapatot, amibe akkor már nem tudott belenyúlni, a keret adott volt, tárgyi feltételeinkkel pedig, úgy hiszem, nincs gond.

Télen viszont megpróbálunk erősíteni, vannak elképzeléseink.

– Az elnök úrral arra jutottunk, hogy az a legerősebb, ha ez a csapat együtt marad – ezt már Borgulya István mondta. – A téli átigazolások egy kicsit nehezebbek, de van néhány poszt, ahová szeretnénk igazolni, ha netán bármilyen okból kiesnének emberek.

Van-e olyan meccs, ami esetleg fájdalmasan alakult? – kérdeztük a szakembert.

– Majd minden olyan meccs, amit elveszítettünk, fájó volt. De ezt sok csapat el tudja mondani magáról. Sajnálom a THSE-Szabadkikötő elleni találkozót, amit két perc alatt veszítettünk el, és a ZTE II. ellenit, ahol hiába volt rengeteg helyzetünk, egy gólt sem tudtunk rúgni.

Csákvári Tamás elnök (balra) és Borgulya István bizakodó a jövővel kapcsolatban
Fotó: Penovác Károly/Napló

A tavasz sem tűnik könnyűnek. Csákvári Tamás erre azt felelte, hogy ugyanezt a minőségű és eredményességű játékot várja a BFC-től.

– Elkerültünk a kiesőhelyektől, és ha ugyanazzal a hozzáállással tudunk játszani, mint ősszel István irányításával, akkor bízom abban, hogy stabil középcsapat lehetünk – latolgatott az elnök, aki szerint komoly előnyt adtak a riválisoknak a bajnokság elején.

Borgulya István hasonlókat vár. Azt is szeretné, hogy kerülje el őket a pandémia, és azt is reméli, hogy végre hamarosan nézők előtt játszhatnak majd. Végezetül tippelésre hívtuk az interjúalanyokat: mindketten „tízbe” várják a Balatonfüredi FC-t a bajnokság végén.

A BFC 21 forduló után a tizennegyedik helyen áll a 20 csapatos bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában