Női röplabda Extraliga

2021.01.20. 20:10

A vártnál simábban alakult a bajnoki

Három könnyed szettben fektette két vállra a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia gárdáját az Újpest a női röplabda Extraligában.

B. Virág Rita

Ezen a napon semmi sem sikerült a füredieknek

Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

UTE – Szent Benedek 3-0 (16, 15, 13)

Szilágyi utca. V: Halász T., Varjasi. UTE: Racskovszka 12, Bezsandolszka 4, Petőváry 9, Kojdová 12, Carabali 15, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L., Manninger 2, Villám Cs., Boros, Kovács L. Vezetőedző: Horváth András.

SZBRA: Vukoja, M. Szkorics 4, Zen 1, White 6, N. Szkorics 9, Vacsi 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Valdez 3, Herbin-Baker 3, Szerényi, Bleicher N., Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.

Nagy reményekkel, bizakodva vágott neki az UTE elleni bajnokinak a balatonfüredi társaság. Ennek dacára gyorsan hátrányba került a SZBRA (6-2), és a füredi edző kénytelen volt időt kérni. Sajnos azonban nem tudta rendezni a sorokat, a különbség tovább nőtt (13-21), és könnyedén szerezte meg az első játszmát az UTE.

Ezen a napon semmi sem sikerült a füredieknek Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

A második részben sem változott a játék képe (3-10), a Füred képtelen volt feltartóztatni a lendületes hazai rohamokat (8-20, 11-24).

A harmadik felvonásban 2-7-nél kért időt a Füred, hátha sikerül felrázni a csapatot. Ezen a napon azonban sajnos semmi sem sikerült a tópartiaknak (18-9, 23-13).

Horváth András: – Örülünk annak, hogy a 3 pontot sikerült itthon tartanunk a Balatonfüred ellen. Azért azt mi is látjuk, hogy a Füred tudott volna ennél sokkalta jobban is játszani, úgyhogy nem árt készülnünk a visszavágóra, a sérült játékosuknak pedig jobbulást kívánunk! Hosszú menetelésben vagyunk, fontos volt, hogy eredményesen sikerüljön lezárni ezt a mérkőzést, hogy jó energiával tudjunk készülni a hétvégi meccsünkre a Vasas ellen. Ez most a fő célunk. Megpróbáljuk minél frissebbé tenni a társaságot, és gőzerővel haladunk tovább.

Andrea Milodanovics: – Rossz volt állni a pálya szélén, mert teljesen szétesett a rendszer. Minden, amin dolgoztunk az elmúlt hetekben, most a kútba esett. Pedig jó védekezéssel kezdtünk, de aztán a sérülés után minden összedőlt. Nem tartottuk be azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk és amiket gyakoroltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában