Több mint kétszázhúsz kilométer

2021.01.28. 11:30

Ebben az évben már a harmadik induló vág neki az egyéni Balaton-kerülésnek

Horváth Péter személyében január utolsó hétvégéjén újabb futó vesz részt a Privát Ultrabalaton elnevezésű megmérettetésen.

Horváth Gábor

A futó szombaton reggel Balatonfüredről indul el a 221 kilométer hosszú Balaton-kerülésre, amelynek szintideje 32 óra.

A Privát Ultrabalaton tavaly tavasszal indult útjára, miután kiderült, hogy a népszerű Ultrabalatont a koronavírus-járvány miatt nem lehet megrendezni, az eseményt végül tavaly ősszel pótolták.

Az egyéni Balaton-kerülés idén is él, 2021-ben Horváth Péter már a harmadik futó, aki rajthoz áll Balatonfüreden azért, hogy az északi parton nyugati, a délin pedig keleti irányban haladva körbeérjen. A sort Takács Krisztián kezdte (neki az már a második részvétele volt a Privát Ultrabalatonon), majd Gyöngyösi Róbert folytatta. Mindkét próbálkozás kísérő nélküli volt, és eredményes. Utóbbit is fontos megjegyezni, mert nem minden indulónak sikerül körbeérnie. Eddig ebben a sorozatban 2020-ban és 2021-ben összesen 13-an próbálkoztak, s közülük kilencen tudták befejezni a viadalt.

Gyöngyösi Róbert két hete nagy hidegben futott Fotó: a szervezők

A pályacsúcs Bódis Tamásé, aki tavaly nyáron 19 óra 9 perc alatt futotta le a 221 kilométeres távot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!