egyelőre nem kaphat orvosi engedélyt a játékra

2021.01.06. 20:38

Kihagyja a világbajnokságot Ligetvári Patrik

A Telekom Veszprém játékosa, Ligetvári Patrik nem tarthat a magyar kézilabda-válogatottal az egyiptomi világbajnokságra.

Horváth Gábor

Ligetvári Patrik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét követően az egyiptomi vébén sem szerepelhet Fotó: MTI

A nemrég koronavírus-fertőzésen átesett balátlövő vizsgálati eredményei nem jók, így a játékos nem készülhet és nem utazhat el a magyar válogatottal Egyiptomba, a világbajnokságra.

Ligetvári Patrik kényszerűségből a Bajnokok Ligája decemberi négyes döntőjét is kihagyta, s úgy tűnik, balszerencséje tovább folytatódik.

Nemzeti együttesünk – amelynek keretében két Telekom-játékos maradt, a Balatonfüredi KSE-t három, a Veszprémi KKFT-t egy kézilabdázó képviseli – kulcsemberét veszítette, így némileg át kell alakítania játékát.

A magyar kézilabda-válogatott vb-kerete, kapusok: Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém).

Ligetvári Patrik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét követően az egyiptomi vébén sem szerepelhet
Fotó: MTI

Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodriguez Pedro (Balatonfüredi KSE). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég). Irányítók: Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Vp.), Nagy Bence (Ferencváros). Beállósok: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Topic Petar (BKSE). Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel). Balszélsők: Bóka Bendegúz (BKSE), Sunajko Stefan (Tatabánya).

Győrben, majd Budaörsön készülő csapatunk jövő szerdán utazik Egyiptomba, ahol pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttese ellen kezdi meg szereplését az A jelű csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában