Elégedettek a szakemberek

2021.01.29. 11:00

Korábbi klasszisokat kérdezett lapunk az elért világbajnoksági eredményről

Minden idők harmadik legjobb világbajnoki eredményét érte el a férfi kézilabda-válogatott: az egyiptomi tornán az ötödik helyen végzett Magyarország.

B. Virág Rita, Horváth Gábor

A korábbi kapusklasszis Fazekas Nándor (középen) szerint remek úton halad a nemzeti együttes Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Teljesítette a célkitűzést és nyolc közé jutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a januári világbajnokágon, és csak hajszál választotta el az elődöntős szerepléstől. Ezek után nem csoda, ha az egyszeri szurkoló, a korábbi játékosok, valamint a szakemberek is elégedettek.

Mindenki egyetértett abban, hogy nagyot lépett előre a válogatott Gulyás István szövetségi kapitány és Chema Rodriguez edző vezetésével, a mutatott játék, teljesítmény és hozzállás mindenképpen dicséretes volt.

– Öröm volt látni ezt a magyar válogatottat, amely nagyon egységes és van karaktere – mondta el lapunk kérdésére Bene Tamás, aki korábbi válogatott játékosként és jelenlegi válogatott játékosok ügyvezetőjeként (mint a Balatonfüredi KSE klubvezetője) nézte a világbajnoki mérkőzéseket. – Kicsin múlt, hogy nem lett meg a négy közé jutás. Azt gondolom, a magyar kézilabda jelenlegi helyzetében óriási siker ez az ötödik helyezés, nagy dolog, hogy az együttes tavaly óta még tovább tudott fejlődni és jó úton halad. Ha folytatjuk az építkezést, a 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon, a magyar szurkolók által támogatva, még előrébb léphetünk – fogalmazott. Bene Tamás dicsérte a keret balatonfüredi tagjait, Bóka Bendegúzt, Pedro Rodriguezt és Topic Petart, hozzátéve: számukra nagy öröm, egyben remek visszajelzés, hogy a magyar válogatottban számos olyan kézilabdázó szerepel, aki BKSE-nevelés, vagy játszott Füreden.

Fazekas Nándor szintén kiemelte az építkezés fontosságát, azt, hogy nemzeti együttesünk nem elsősorban a kiugró eredményekre törekszik, hanem fokról fokra halad.

– Szerda este sajnáltam a csapatot, de a fiúk emelt fővel jöhetnek haza, hiszen összességében remek teljesítményt nyújtottak. A cél az, hogy hosszabb távon a legjobbak közé tartozzunk, és ehhez megint sikerült fellépni egy lépcsőfokot – mondta a tavaly visszavonult kapus, aki jelenleg edzőként dolgozik a Veszprémi KKFT-nél.

A korábbi kapusklasszis Fazekas Nándor (középen) szerint remek úton halad a nemzeti együttes
Fotó: Penovác Károly/Napló

Zsigmond György, korábbi válogatott beálló, veszprémi játékos, jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) utánpótlásjátékos-megfigyelője a Naplónak elmondta, egyáltalán nem szakmabeliként, inkább szurkolóként figyelte az eseményeket.

– Nagyon büszke vagyok Gulyira (Gulyás István szövetségi kapitány – a szerző.), remek munkát végez a válogatottal. Szépen lépkednek előre, a csapatnak van tartása, volt végre ötlet, rendszer a játékban. Sokra vihetik még ezek a srácok, már nem legyin­tenek ránk, mert ezen a vébén visszakerültünk a mezőny első felébe – hangsúlyozta. Zsigmond György hozzátette, poszttársai, Bánhidi Bence és Rosta Miklós remekül kiegészítették egymást, előbbi végérvényesen berobbant a világ­elitbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában