foci

2021.01.16. 14:55

Magabiztosan győzött a Perutz FC

Háromgólos győzelmet aratott első téli felkészülési mérkőzésén a Perutz FC, mely 4-1 arányban győzte le a győri DAC csapatát.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A tavasszal a biztos bennmaradást célul kitűző pápai alakulat a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú bajnokság harmadik helyén álló DAC Nádorváros 1912 ellen zárta le a felkészülés első hetét.

Két hazai gólt hozott az első félidő, a 18.percben egy labdaszerzés után Hanzl hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kalászt, aki az ötösről a kapuba belsőzött 1-0. A 33. percben Dóczi felívelését követően Skriba vette észre, hogy kint áll Vida kapus és ezt kihasználva szemfüles gólt emelt a hálóba 2-0. A harmadik Perutz találat az 55. percben esett, Benecz szögletét Koronczai fejelte a rövidbe 3-0. Három perccel később szépített a DAC, egy labdavesztés után Tamás gurított a jobb alsóba 3-1. A 63.percben alakult ki a 4-1-es végeredmény, megint Benecz volt az előkészítő, ezúttal a próbajátékon szereplő Szalai kapott jó labdát a bal oldalon, majd egy átvétel után a rövid felsőbe lőtt.

Perutz FC – DAC Nádorváros 1912 4-1 (2-0) Gsz.: Kalász, Skriba, Koronczai, Szalai ill. Tamás

Takács Gábor: Az első félidőben nagyon jó ritmusban futballoztunk, magas volt a labdabirtoklási arányunk, a két gól mellett volt legalább három ziccerünk. A második játékrészben sort cseréltünk, tetszett a fiatalok hozzáállása, de nekik még rutint kell szerezniük, ettől függetlenül számítok rájuk.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Koronczai, Böröczky – Bence, Hanzl, Jurik, Kalász, Szilágyi – Skriba, csereként pályára lépett: Schüld, Császár, Szalai, Mogyorósi, Molnár, Iványi, Baldauf, Benecz, Márton.

A pápai csapat jövő héten két edzőmérkőzést játszik, január 20-án szerdán a Győr, január 23-án szombaton pedig a Csorna lesz az ellenfél. Mindkét mérkőzést Pápán zárt kapuk mögött rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában