arannyal kezdték az évet

2021.01.20. 19:47

Ragyogóan szerepeltek a pápaiak

Négy éremmel – köztük két arannyal – kezdték az idei évet a Kilián DSE tollaslabdázói, akik az igazoltak számára kiírt, Multi Alarm SE bajnokságán léptek pályára.

Haraszti Gábor

A képen a dobogó tetejénakét aranyérmet szerző Szabó Sára

Fotó: Haraszti Gábor

A 2021-es év első szereplési lehetőségét Pécsett rendezték, az A kategóriás versenyen az U13-as és az U17-es korosztály ragadott ütőt. A Multi Alarm Kupán a pápaiak közül ismét többen magasabb korosztályban igyekeztek minél jobb eredményt elérni.

– Legeredményesebb versenyzőnk, Horváth Csanád bokasérülés miatt nem tarthatott velünk, így három pápai tollaslabdázóval utaztunk el a baranyai megyeszékhelyre – tájékoztatott Horváth Attila, a gyerekek felkészítője. – A fiatalabbak versenyén Szabó Sára – aki most lépett ebbe a korosztályba – sem a lány egyes, sem a lány páros versenyszámban nem talált legyőzőre, így két aranyérmet szerzett. Az idősebbek között a sérüléséből felépült Szabó Zsófi és a korosztályt váltó Nagy Eszter próbált szerencsét. Zsófi vegyes párosban a győri Mesterházy Milánnal az első fordulóban vereséget szenvedett és elbúcsúzott a további küzdelmektől. Lány párosban Eszterrel remek játékot mutatva az elődöntőig meneteltek, ahol nagy küzdelemben maradtak alul és bronzérmet nyertek. Eszter egyesben a legjobb nyolc között búcsúzott, ötödik lett, vegyes párosban pedig a pécsi Drávai Szilveszterrel a döntőig meneteltek, ahol sajnos alulmaradtak, így ezüstérmet nyertek.

A képen a dobogó tetején a két aranyérmet szerző Szabó Sára Fotó: Haraszti Gábor

Az egyesület edzője elégedett volt a sportolók teljesítményével, hiszen a három pápai induló két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.

A versenyzőket Horváth Attila mellett Szabó Norbert készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában