Legyőztük az egyik nagy riválist

2021.02.03. 18:16

Három veszprémi játékos kapott szerepet a magyar futsalválogatottban

Fontos sikert aratott a magyar futsalválogatott szerdán Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink a jó erőkből álló Fehéroroszországot győzték le Budapesten.

Horváth Gábor

Nemzeti együttesünk jól és eredményesen játszott

Forrás: mlsz.hu

A 2022-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában, tavaly decemberben a magyar nemzeti csapat, tartalékosan felállva, 5-0-ra kikapott Kazahsztánban.

Fontos volt tehát, hogy az első hazai meccset megnyerjük, de ez nem ígérkezett könnyűnek az erős fehéroroszok ellen. Összességében azonban teljesen megérdemelt sikert aratott a taktikusan játszó magyar válogatt. A vendégek nem tudták ráerőltetni akaratukat a mieinkre, akik hamar vezetést szereztek, majd gyorsan válaszoltak az egyenlítő találatra, és még többször is a kapuba találhattak volna.

Nemzeti együttesünk jól és eredményesen játszott
Fotó: mlsz.hu

Nemzeti csapatunk keretébe négy veszprémi játékos (Tatai József, Pál Patrik, Komáromi Péter, Rutai Balázs) kapott meghívást, s közülük hárman pályára is léptek a mérkőzésen.

A folytatásban, március 3-án, Izrael együttesét látjuk vendégül.

Magyarország–Fehéroroszo. 2–1 (1–0)

Budapest. Magyarország: Alasztics – Komáromi, Dróth, Vas, Hajmási. Csere: Mezei, Dávid, Horváth N., Horváth Sz., Nagy I., Tatai, Rábl, Szabó P., Pál. Gólszerző: Rábl (5.), Pál (30.), ill. Szilivoncsik (27.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában