hátrányból fordított

2021.02.11. 08:48

Idegenben győzött a Pápa

A bajnokság főpróbája előtti utolsó előkészületi mérkőzésén az NB III középcsoportjában szereplő RKSK otthonában hátrányból fordítva, 2-1-es győzelmet aratott a Perutz FC harmadosztályú labdarúgócsapata.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

RKSK–Perutz FC 1-2 (1-1)

Budapest. Pápai Perutz FC, az 1. félidőben: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Szalai – Szilágyi, Hanzl, Kiss – Kalász, Iványi – Skriba. A 2. félidőben: Schüld – Szalai, Koronczai, Császár, Baldauf – Szilágyi, Jurik, Kiss – Kalász, Mogyorósi, Molnár. Edző: Takács Gábor

A Rákosmente KSK műfüves pályáján szakadó esőben, hideg időben hetedik edzőmeccsét játszotta a pápai alakulat. A vendégek az első tíz percben az öltözőben maradtak, hiszen igaz, hogy egy erősen lesgyanús szituációból, de már a második percben beköszöntek a hazaiak: egy jobb oldali beadást Ferenczy bólintott a jobb alsóba 1-0.

Tíz perc alatt rendezte a sorokat a Pápa, és fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. Fél óra elteltével Nagy Tamás előbb átlövésből, majd szögletből veszélyeztetett, mindegyik lehetőségénél centik hiányoztak csak a gólhoz. Az első félidő utolsó percében egyenlített a Perutz, Hanzl szögletét Nagy Tamás belsőzte a rövidbe 1-1.

A rövid pihenő után hamar betaláltak a vendégek, Jurik kiválóan ugratta ki a leshatáron keresztbe mozgó Skribát, aki a kimozduló kapus felett a hálóba emelt 1-2. A folytatásban nem találtak fogást egymáson a csapatok, mezőnyben folyt a játék. A 90. percben Mogyorósi kapott remek labdát, egy az egyben vezethette a kapura a labdát, ám végül a kapusba lőtt.

Takács Gábor: – Szervezetten játszó ellenfél ellen megérdemelt győzelmet arattunk.

A Perutz FC a bajnokság főpróbáján február 21-én 14 órától zárt kapuk mögött a hozzá hasonlóan az NB III nyugati csoportjában szereplő Sopront fogadja a Perutz stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában