Az időseket támogatják az így befolyt pénzből

2021.02.04. 07:00

Jótékony célra ajánlotta fel válogatott mezét Bóka Bendegúz

Az Alsóörsön élő Bóka Bendegúz jótékony célra ajánlotta fel a válogatott mezét, melyet valamennyi játékos aláírt.

Szendi Péter

Hebling Zsolt, Bóka Bendegúz a felajánlott válogatott mezzel és Ferenczy Gábor

Fotó: Szendi Péter

A dresszt Hebling Zsolt polgármester és Ferenczy Gábor alpolgármester vette át a kiváló balszélsőtől, aki fantasztikusan játszott az egyiptomi világbajnokságon, ahol a magyar kézilabda-válogatott az ötödik helyet szerezte meg.

A nem mindennapi ereklyére február 21-ig lehet licitálni az önkormányzat közösségi oldalán. A befolyt összegből az időseket kívánják támogatni. Tavaly márciusban volt egy hasonló jellegű felhívás, akkor a községben élő Hubert Müller és Müller Eleonóra ajánlotta fel a sportbálon megnyert Telekom Veszprém-mezt, melyet valamennyi játékos aláírt. Hebling Zsolt polgármestertől megtudtuk, hogy akkor 290 ezer forint adomány jött össze. Voltak, akik licitálás nélkül is ajánlottak fel pénzt. A befolyt összegből az önkormányzat a 77 év felettieknek Béres-cseppet vásárolt. A falu előjárója reméli, hogy ez a kezdeményezésük is sikeres lesz.

Januárban Nagy Veronika és Csókás Péter helyi lakos felajánlott egy, a Tankcsapda együttes tagjai által aláírt értékes italt. Erre szintén lehetett licitálni a közösségi oldalon, az ebből befolyt összeget is az idősek támogatására kívánja felhasználni az önkormányzat. Ferenczy Gábor alpolgármester megjegyezte, hogy azért is örül annak, hogy Bóka Bendegúz felajánlotta a válogatott mezét, mert annak idején ő volt az egyik edzője, nagyon büszke arra, hogy az alsóörsi iskola, Ligetvári Patrikkal együtt válogatott játékosokat nevelt ki.

Hebling Zsolt, Bóka Bendegúz a felajánlott válogatott mezzel és Ferenczy Gábor
Fotó: Szendi Péter

Bóka Bendegúz nagyon szeret Alsóörsön élni, szívén viseli a falu sorsát, mint mondja, amikor megkereste a polgármester és az alpolgármester a világbajnokság után, hogy ajánljon fel egy mezt, és azt írják alá a válogatott játékosok, nem volt kérdés, hogy mindenki támogatja ezt a felhívást. Reményét fejezte ki, hogy ismét sokan adakoznak, hiszen ő is azt vallja: segíts, hogy segíthessünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában