Eb-selejtezőt vívnak

2021.02.02. 07:00

Négy veszprémi került be a magyar futsalválogatottba

Négy veszprémi játékossal a soraiban várja a Fehéroroszország elleni, hazai Európa-bajnoki selejtezőt a magyar futsalválogatott.

Horváth Gábor

20210119 Veszprém Március 15. csarnok, Futsal NB I: Balaton Bútor FC Veszprém-Haladás. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Nemzeti együttesünk szerdán Budapesten fogadja a fehéroroszokat a 2022-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezőjének aktuális körében.

A mieink az ötös számú csoportban szerepelnek, az első fordulót tavaly decemberben tartották, amikor alulmaradtunk Kazahsztán vendégeként.

A négyesből (amelynek a negyedik tagja Izrael) az első két csapat kvalifikálja magát a kontinenstornára, a kazah és a fehérorosz válogatott erejét tekintve ez bravúrnak számítana a magyaroktól.

Ahogy említettük, a tavalyi nyitányon kikaptunk Kazahsztánban, ahol a végeredmény 5-0 lett. A meccs krónikájához tartozik, hogy a mieink erősen tartalékos együttessel álltak fel, a koronavírus-járvány miatt tucatnyi játékosunk dőlt ki, vagy a szabályok miatt nem tarthatott társaival.

Most szerencsére nincs ilyen gondunk, a 17 fős keret összes játékosa egészségesen várja az összecsapást. Turzó József szövetségi kapitány négy veszprémi játékosnak is meghívót küldött.

A Balaton Bútor FC-t Komáromi Péter, Tatai József, Pál Patrik és Rutai Balázs képviselheti a válogatottban.

Nemzeti csapatunk szerdán 14 órai kezdettel lép pályára Fehéroroszország ellen, a helyszín a Sterbinszky Amália Csarnok lesz.

Turzó József a felkészülésről elmondta, egyik fő feladatuk, hogy megfelelő szintre hozzák a játékosokat, akik közül sokan átestek a koronavírus-fertőzésen, emiatt hosszabb-rövidebb időt kénytelenek voltak kihagyni.

– Mindenkinek utol kell érnie magát, ez lesz az összetartásunk egyik fontos feladata. Emellett igyekszünk taktikailag továbblépni, és eljutni arra a szintre, amit bő egy éve az oroszok elleni felkészülési mérkőzéseken képviseltünk. Jól ismerjük az ellenfelet, hiszen nem oly régen világbajnoki selejtezőt játszottunk egymás ellen, valamint ugyanezen a tornán láttuk őket játszani élőben, majd felvételről is megnéztük több meccsüket. A 2019-es vb-selejtezőn a védekezésünk közel tökéletes volt, de támadásban voltak hibáink, ezeket kell kijavítanunk szerdáig. A fehéroroszok nagyszerűen védekeznek, és erősek pontrúgásokban, utóbbira nagyon fel kell készülnünk, előbbi miatt pedig extra teljesítményekre lesz szükségünk a támadójátékban – nyilatkozta a szakember az mlsz.hu-nak.

Komáromi Péter az egyik, aki a Balaton Bútor FC Veszprémet képviselheti a magyar válogatottban Fotó: Balogh Ákos/Napló

A magyar válogatott kerete, kapusok: Alasztics Marcell (Haladás), Krajcsi Bence (DEAC), Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu).

Mezőnyjátékosok: Komáromi Péter (Veszprém), Horváth Szabolcs (FTC), Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu), Dávid Richárd (Haladás), Hajmási Milán (Haladás), Tatai József (Veszprém), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Szentes-Bíró Tamás (DEAC), Pál Patrik (Veszprém), Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu), Vas Ádám (Haladás), Dróth Zoltán (Haladás), Rutai Balázs (Veszprém), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában