A hatodik helyen zártak

2021.03.29. 22:30

A Hoya vereséget szenvedett a MAFC-tól

A már az első félidőben tetemes hátrányba kerülő veszprémi kosárlabda-együttes vereséget szenvedett attól a MAFC-tól, akikkel szemben a jövő héten a playoffban is összemérik erejüket.

Rónai Tamás

A Veszprém (a labdával Birkás) a rájátszásban is a MAFC-ot kapta ellenfélnek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az utolsó forduló előtt három csapat (Veszprém, Salgótarján, Vasas) azonos pontszámmal, míg a bakonyiakat fogadó MAFC egy pont előnnyel várhatta az alapszakasz befejező körét, így nagy harc volt várható a rájátszásban pályaelőnyt jelentő harmadik és negyedik helyekért.

A veszprémiek egy 4-0-s rohammal kezdték az összecsapást, de a fővárosiak hamar magukra találtak, kihasználva a vendégek pontatlan dobásait, a 4. percben átvették a vezetést (6-4). Komma kosara után ötpontos előnyre tettek szert a hazaiak, ezért Baksa Szabolcs azonnal időt kért (10-5). Ez időlegesen hatékonynak bizonyult, de a 11-9-re történő felzárkózás után a MAFC egy 6-0-s szériával büntette az akadozó bakonyi támadójátékot. A negyed lefújása előtt Polgárdy egy zsákolással növelte tíz pontra a különbséget (21-11).

A második játékrész elején Szűcs triplájával tíz ponton belülre került a Hoya, azonban a hazaiak válaszolni tudtak, és Polgárdy kosaraival fokozatosan léptek el a pontatlanul célzó vendégektől (31-16). Baksa mester időkérése sem segített a játék javulásában, a fővárosiak a palánk alól és távolról is remekül céloztak, így a negyed derekára már húszpontos volt a veszprémiek hátránya (43-23). A nagyszünetig már nem változott jelentősen a különbség, a MAFC magabiztos előnnyel vonulhatott pihenőre (50-28).

A Veszprém (a labdával Birkás) a rájátszásban is a MAFC-ot kapta ellenfélnek
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Sajnos a harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a hazaiak Tóth és Csapai kosaraival már a harmincpontos határt súrolták, a veszprémi háromperces gólcsendet Orgona törte meg (57-30). Az ex-veszprémi Kovács Ádám közeli találatával a MAFC átlépte az előbbi különbséget, és a Hoya hátránya percről perce nőtt (70-35). A negyed utolsó két percében pontosabban céloztak a bakonyiak, Madár és Orgona révén végül harmincpontos hazai előnnyel fordulhattak rá a felek a záró etapra (78-48).

Az utolsó negyedre feljavuló védekezésének köszönhetően a Veszprém három perc alatt faragott a hátrányából (80-55).

A fellángolás azonban nem tartott sokáig, Bordács és Polgárdy találataival a 36. percre ismét visszaállt a „szokásos” különbség (88-58). A hajrában mindkét oldalon a fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget, veszprémi oldalon Sipos két hárompontossal, Gaál pedig két szép kosárral hálálta meg a bizalmat, de a távolságból már nem sikerült faragni a lefújásig (102-72).

Baksa Szabolcs: – Ma sajnos vesztettünk, de megyünk tovább. A legközelebbi ellenfél is a MAFC lesz, ezúttal már a rájátszásban. Kijavítjuk a hibáinkat, mert szeretnénk továbbjutni a playoffban.

MAFC–Veszprém 102-72 (21-11, 29-17, 28-20, 24-24)

Budapest, zárt kapu. V.: Györfy R., Jakab L., Nepp L. MAFC: Csapai 18/3, Tóth P. 9, Lakits 14, Kovács Á. 6/3, Komma 4. Csere: Polgárdy 18/6, Bordács 10, Pfandler 2, Misek 4, Németh B., Bősze 10, Baráz 1. Edző: Garai Péter.

Hoya-Pannon Egyetem Veszp­rém: Szűcs 7/3, Madár 19/12, Orgona 11, Szabó P. 9, Dukic 5. Csere: Glatz, Futó 4, Sipos 10/6, Birkás 3, Gaál 4. Edző: Baksa Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában