labdarúgó nb III

2021.03.07. 18:33

BFC: ezúttal nem jött össze a pontszerzés

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 23. fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a Balatonfüred.

Juhász-Léhi István

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

BFC–Nagykanizsa 0-2 (0-0)

Balatonfüred. V.: Muhari. Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer (Markó), Schillinger (Róth), Csikós, Szalai, Tetézi (Emperger), Pécseli, Bartha (Pápai), Szabó, Tamás Sz. (Burucz), Bene. Edző: Borgulya István. Nagykanizsa: Borsi – Papp, Tóth, Szegleti, Kretz, Szabó (Béli), Ekker (Kovács), Vlasics (Lőrincz), Horváth, Vass (Péntek), Major. Edző: Koller Zoltán.

A hazaiak reménykedve várták az első hazai tavaszi meccsüket, hiszen egy héttel korábban, a nyitányon parádés győzelmet arattak a MOL Fehérvár II otthonában.

Az első félidőben említésre méltó esemény nem történt, a hazaiak domináltak, bár nagyobb gólhelyzetet nekik sem sikerült kialakítaniuk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a félidő végén, a 45. percben megszerezhették volna a vezetést a hazaiak, ugyanis igencsak véleményes szituációban egy ellenféltől kapott labdával Szabó Bence törhetett volna kapura, de a játékvezető – tévesen – lest látott, így oda lett a gólszerzési lehetőség.

A második félidőben a fürediek mintha bennmaradtak volna az öltözőben, a 49. percben pedig vezetést szereztek a vendégek, a bal oldalon Tóth Gergőről lemaradt a védője, és a nagykanizsai 25 méterről egy jól eltalált lövéssel juttatta előnyhöz a övéit, 0-1.

Nem sokkal később, az 53. percben szerencsés találattal növelte előnyét a Nagykanizsa, Ekker Milán 18 méterről ártalmatlan helyzetben váratlanul kapura lőtt, a labda elsuhant a lábak között, és Keserű kapus előtt még le is pattanva vágódott a hazai kapuba, 0-2.

Ezután a hazaiak lendületet kaptak, cserékkel próbáltak frissíteni, de nem sikerült eljutni a vendégek kapujáig. A kanizsai védelem jól helytállt, a hazaiak kapuja sem forgott veszélyben.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzés első felében még agresszíven letámadó és domináló hazaiak a második félidőben minden tekintetben alulmaradtak a szervezetten játszó, néha már a durvaság határait is átlépő vendégekkel szemben, és ilyen szempontból megérdemeltnek tekinthető a kanizsaiak győzelme.

Borgulya István: – Az első felidőben jól ment a srácoknak, ám a szünet után gyorsan jött a gól, ami nagyon megfogta a csapatot. Nem találtuk a ritmust, amit az ellenfél kihasznált, és megérdemelten nyert.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában