Újabb elmaradt meccs

2021.03.04. 14:48

Borbély Ádám kezét megoperálták, hat hetet kihagy

A baj csőstül jön – tartja a mondás, nem véletlenül. A Veszprémi KKFT alakulata is ezt érezheti, hiszen miután a szerdai edzésen kézközépcsonttörést szenvedett az első számú, válogatott kerettag kapusa, Borbély Ádám, csütörtökön a Dabas elleni találkozó előtt pedig kiderült, hogy újra felütötte a fejét a koronavírus a csaatban, így a meccset elhalasztják.

B. Virág Rita

Esélyesként fogadja a Veszprémi KKFT gárdája az Egert

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szerdán délután szerencsétlen baleset történt Borbély Ádámmal. Az edzésen kézközépcsonttörést szenvedett a kapus, csütörtök délelőtt pedig meg is operálták. A klubtól kapott tájékoztatás szerint hat hetet kell kihagynia az egyre jobb formát mutató hálóőrnek.

A Veszprémi KKFT a napokban adta kölcsön a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) balatonfüredi alakulatának harmadik számú kapusát, Ágoston Áront, akit a klub természetesen azonnal visszakért és vissza is kapott. Így a következő időszakban az Ágoston, Miklós Gergő páros védheti az újonc kapuját.

Ugyancsak az egyesülettől kaptuk a hírt, hogy a társaságot hétfőn, kedden és csütörtökön is tesztelték, s míg az első két nap mindenkinek negatív lett a tesztje, addig a Dabas elleni bajnoki előtt már ugyanezt nem tudták elmondani. Kiderült, három játékos eredménye is pozitív lett, így a bajnoki elmaradt, és mostanra az is bizonyossá vált, hogy a vasárnapi, Grundfos Tatabánya elleni derbit sem rendezik meg.

A szabályok értelmében most az a három játékos, aki pozitív tesztet produkált, karanténba kerül tíz napra. Azoknak, akik igazoltan 180 napon belül átestek a fertőzésen, nincs kötelezettségük, szabadon mozoghatnak, edzhetnek a továbbiakban is. Azok a játékosok, akik még nem fertőzödtek meg, és most is negatív eredményt hozott a vizsgálatuk, ideiglenesen karanténba kerülnek és ha négy-hat napon belül fel tudnak mutatni egy negatív PCR-tesztet, akkor mentesülnek a vesztegzár alól.

A VKKFT alakulata egyébként pénteken délelőtt átfogó vérvizsgálaton esik át, ahol a komplett vérteszten nemcsak felmérik, kinek mennyi ellenanyagot termel a szervezete, hanem a szakemberek kiszűrik az esetleges elváltozásokat, és megelőzik a szövődményeket.

A csütörtökön és vasárnap elmaradó találkozókat június 30-ig kell bepótolnia a csapatoknak. Miután a nemzetközi szövetség lefújta a nyárra tervezett összes korosztályos világversenyt, ezért nem lesznek idő szűkében a csapatok, és rendelkezésükre áll az egész júniusi hónap a pótlásra.

Tombor Csaba, a Veszprémi KKFT szakvezetője lapunknak elmondta, nagyon sajnálja, hogy lefújták az összecsapásokat, mindenképpen szerettek volna játszani.

– Borbély Ádám kiesése érzékenyen érint bennünket, hiszen vele egy bástyánkat vesztettük el. Azonban már többször bebizonyítottuk, hogy ha csapatként küzdünk, akkor bárkit képesek vagyunk pótolni – szögezte le.

Mint megtudtuk, a tréner jövő héten szeretne edzést tartani azoknak, akik nincsenek karanténban. Viszont jövő héten újra megfogyatkozik a gárda, ugyanis a különböző korosztályoknak válogatott összetartást tartanak. A VKKFT-ből Fazekas Gergő, Vajda Huba, Tóth Péter és Seregi Mátyás kapott meghívót a junior nemzeti csapatba Sótonyi László kapitánytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában