nb ii

2021.03.06. 07:00

Idegenben folytatják az éllovasverő ajkaiak

Szép siker után készülhet az NB II.-es labdarúgó-bajnokság folytatására az FC Ajka, amely vasárnap a Siófok otthonában lép pályára.

Horváth Gábor

Csizmadiáék a Haladást és a Budaörsöt követően a DVSC-t is két vállra fektették Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

Az ajkaiak szerdán két vállra fektették az éllovas Debreceni VSC csapatát, amely a hétközi fordulót követően le is csúszott az első helyről, a Vasas előzte meg.

Az FC Ajka remek formában van idén, és ezt a rendkívül erős játékoskerettel rendelkező hajdúságiak ellen is bizonyította. A házigazda szerdán tudatos, koncentrált futballal rukkolt elő, és már a második percben megszerezte a vezetést. A DVSC-t megfogta a gól, ám a 20. percben büntetőhöz jutott és egyenlített. A szünetig hátralévő időben egyre nagyobb tempót diktáltak a vendégek, akik megszerezhették volna a vezetést, de az Ajkának sikerült kivédekeznie a támadásokat.

A fordulást követően folytatódott a debreceni „hadjárat”, Dzsudzsák Balá­zsék igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre, ezt sikeresen tették, azonban komoly helyzetig ekkor nem jutottak. A 60. percben fontos esemény történt, Ferenczi János szabálytalanságát olyan súlyosnak ítélte meg a játékvezető, hogy egyből piros lapot adott a vendégek futballistájának. Mondani sem kell, ez megváltoztatta a játékot, a Veszprém megyeiek megérezték, hogy meglehet a meccs, továbbra is szervezetten védekeztek, ugyanakkor a kontrákra is nagyobb hangsúlyt fektettek.

Összességében jó volt a védekezés, emellett azonban Horváth Dániel kapus remek egyéni teljesítménye is kellett ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a hazai együttes. Ami az egyik oldalon nem sikerült Bárány Donátnak, összejött a másikon a szintén csereként pályára lépő Tóth Barnának, aki a Budaörs elleni találkozót követően ismét a kapuba talált. Később kiderült, ez volt a győztes gól.

Csizmadiáék a Haladást és a Budaörsöt követően a DVSC-t is két vállra fektették
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A debreceniek nyilván csalódottak az eredmény miatt, de összességében elmondható, hogy jogos ajkai siker született. A vendégcsapat a találkozó jelentős részében fölényben játszott, viszont ez a fölény inkább meddő volt, másfelől a hazaiaknál sokkal több jó egyéni teljesítmény akadt. Míg az akkori listavezetőnél egyetlen játékost sem lehet megdicsérni, addig az Ajkában legalább négyen-öten kiemelkedően futballoztak, lefelé pedig senki sem lógott ki.

Itt kell kiemelni a hazai szakvezetés remek „meccselését”, Kis Károly cseréi mind „ültek”, jól szálltak be a padról a játékosok, akik lendítettek csapatuk produkcióján.

– Az éllovast legyőzni mindig nagy teljesítmény, ehhez hozzá kell tenni, hogy a debrecenieknél számos olyan futballista van, aki egymaga is képes mérkőzéseket eldönteni. Szerencsére szervezetten játszottunk, és nem hagytuk kibontakozni a vendégeket. Több lehetőségünk is volt, kettőt pedig gólra tudtunk váltani, úgy érzem, megérdemelt a sikerünk – mondta a Naplónak Kis Károly edző, aki hozzátette: természetesen semmiképpen sem szabad hátradőlniük, hiszen további nehéz feladatok várnak rájuk.

Elsőként a Siófok, amely vasárnap fogadja az FC Ajkát. A mérkőzés 14.30-kor kezdődik.

– Következő riválisunk veszélyes ellenfél, amely agresszív futballt játszik, gyors, mozgékony támadókkal rendelkezik. Szükségünk lesz arra a szervezett játékra, amelyet az elmúlt időszakban nyújtottunk – fogalmazott az ajkai szakember, aki Nagy Krisztiánra nem számíthat a meccsen. A góllövőlista élére visszakerülő támadó a DVSC ellen szezonbeli ötödik sárga lapját kapta meg, emiatt eltiltott lesz.

Az FC Ajka a kilencedik, a BFC Siófok a 16. helyről várja az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában