egészséges életmód

2021.03.31. 07:00

Megdőlt a pápaiak eddigi futórekordja

A Pápa Futók Csoportja 2021 tavaszán is csatlakozott az Országfutás elnevezésű országos sport­eseményhez, melynek célja a mozgásra ösztönző, egészséges életmód népszerűsítése volt.

Haraszti Gábor

Györkös Virág főszervező

Fotó: Haraszti Gábor

Március 12-21. között immár 13. alkalommal rendezték meg az Országfutást, melynek fővédnöke Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista volt. A pápai futók kilencedik alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez, a koronavírus-járvány miatt azonban közösségi futást idén sem rendeztek, a résztvevők amikor és ahol szerették volna, egyénileg teljesítették és diktálták be a vállalt kilométereiket. A sportolók büszkék lehetnek magukra, hiszen sikerült megdönteni a korábbi rekordot.

– Mintegy 136 futó 5232 kilométert teljesített a kilencedik alkalommal meghirdetett pápai országfutáson, ami azt jelenti, hogy több mint 1300 kilométerrel megdőlt a korábbi rekord (3843) – mesélte Györkös Virág szervező, BSI futónagykövet.

– Előzetesen 106 futóval és 3498 kilométerrel regisztráltunk, amit sikerült alaposan megdöntenünk. Az aktuális egészségügyi szabályozásokat figyelembe véve közös futásainkat már egy ideje nélkülöznünk kell a hagyományos formában, ezért is volt most számunkra nagyon pozitív ennek a másfél hétnek az élménye. Az Országfutás keretein belül immár negyedik éve, hogy egy napot kijelölnek a pápai szervezők, mely alkalmon megemlékeznek 2017-ben elhunyt atlétikaedzőjükről, Kis Károlyról. Március 20-án az ő munkássága és emléke előtt tisztelegve mindenki egyénileg futott. Ezen a napon 69 futó 770 kilométert gyűjtött a közösbe.

Györkös Virág főszervező
Fotó: Haraszti Gábor

– Köszönjük a Pápai Sport Nonprofit Kft. támogatását, úgy gondolom, ismét megmutattuk, hogy mekkora erő és összefogás lakozik a pápai futóközösségben – emelte ki Györkös Virág. Országosan 10 893 résztvevővel összesen 175 016 kilométer gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában