Nem utazhatnak a fedett pályás Európa-bajnokságra az SVSE sportolói

Négy sportolóval vehetett volna részt a toruni fedettpályás Európa-bajnokságon a Sportolj Velünk SE, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt, így sem Varga Gréta, sem Bartha-Kéri Bianka, sem edzőjük Tóthné Stupián Anikó nem utazhat.

B. Virág Rita

Szögi István, Varga Gréta, edzőjük, Tóthné Stupián Anikó, Bartha- Kéri Bianka és Kiss Gergő Fotó: SVSE

Forrás: SVSE

Tóthné Stupián Anikó, az SVSE vezetőedzője lapunknak elmondta, ő maga már a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által szervezett kötelező teszten sem tudott megjelenni, mert már előtte kiderült, hogy elkapta a betegséget. Ezután derült ki, hogy a 800 méter magyar bajnoka, Bartha-Kéri Bianka, valamint a feltörekvő tehetség, Varga Gréta eredménye is pozitív lett. Természetesen egyikőjük sem utazhat az Eb-re.

– Őszintén szólva, katasztrofális lelki állapotba kerültünk. Az országban egyedülálló módon négy tanítványom is kiharcolta a részvételt a fedett pályás Európa-bajnokságra, és amikor hónapok kemény munkája után learathatnánk a dicsőséget, tőlünk kívülálló okokból mégsem utazhat el mindenki – nyilatkozta a tréner. Hozzátette, egy-két napig mindkét tanítványa érthetően, maga alatt volt, azonban arra kérte őket, tekintsenek előre, hiszen a nyáron még számtalan világesemény jön, ahol bizonyíthatnak.

– Örömteli viszont, hogy a koronavírusból felépülve Kiss Gergő is kiharcolta a kvalifikációt 1500 méteren. Szögi István pedig kirobbanó formában várja a versenyzést, szintén 1500 méteren. Róla azt gondolom, jók az esélyei a döntőbe jutásra, az egyéni legjobbja és a hajrá készsége is megvan hozzá – fogalmazott.

Szögi István és Kiss Gergő csütörtökön selejteznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában