futsal

2021.04.23. 11:00

A DEAC vendége lesz a bakonyi futsalcsapat

Kecskeméti fellépését követően megint idegenben lép pályára a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I. felsőházi rájátszásában.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék hétfőn első sikerüket aratták ebben a bajnoki szakaszban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fehér Zsolt tanítványai – akik hétfőn Kecskeméten győztek – ezúttal messzebb utaznak, Debrecen lesz a célpontjuk.

Hétfőn megszerezte első sikerét a Veszprém a futsal­élvonal idei rájátszásában. A bakonyiak alaposan megharcoltak a pontokért idegenben, hiszen vendéglátójuk 3-0-ra és 4-2-re is vezetett, de a meccs végeredménye 4-6 lett. Nagyon akarta a sikert a Balaton Bútor FC, ez jól látszott a játékon, Tatai Józsefék az utolsó tíz percben bedarálták a Kecskemétet és megérdemelten nyertek. Külön megemlítendő Pál Patrik négy találata, a válogatott játékos kitűnő (lövő)formájának nagy szerepe volt csapata győzelmében.

A hétfőn gyűjtött három ponttal a veszprémiek visszaszerezték a harmadik pozíciót. Azt a DEAC-ot előzték meg, amelynek ma a vendégei lesznek.

Kőkemény csata várható, a bakonyiak hat, a debreceniek négy ponttal várják az összecsapást. A felek a rájátszás nyitányán február végén, Veszprémben 3-3-as döntetlent játszottak egymással. Akkor háromszor is vezettek a hazaiak, de a DEAC nem hagyta magát.

Tatai Józsefék hétfőn első sikerüket aratták ebben a bajnoki szakaszban
Fotó: Penovác Károly/Napló

A folytatásban a Balaton Bútor FC kikapott a két bajnokaspiránstól, a Haladás otthonában, majd hazai pályán a Berettyóújfalu ellen maradt alul. Ezzel eldőlt, hogy a szezon hátralévő részében a bronz­éremért küzdhet a gárda. Ahogyan a DEAC is ezt teszi, a hajdúságiak a veszprémi ikszet követően ugyanazt az utat járták be, mint a bakonyiak: kikaptak a Haladás–Berettyóújfalu duótól és legyőzték a Kecskemétet.

Izgalmas párharcra van kilátás, hiszen a győztes nagy lépést tehet a vágyott harmadik hely megszerzése felé.

A Veszprém idén már nyert Debrecenben, az alapszakaszban oda-vissza és a Magyar Kupában is felülmúlta riválisát.

A felsőházi rájátszás jelenlegi állása: 1. MVFC Berettyóújfalu 16 pont, 2. Haladás 15, 3. Balaton Bútor FC Veszprém 6, 4. Debreceni EAC 4, 5. Kecskemét 1.

Hétfőn lép pályára legközelebb a Tihanyi FC, amely a második helyen áll a futsal NB II. alsóházi rájátszásában. A félszigetiek legutóbb a Budapesti AK otthonában szerepeltek és kaptak ki. Eredmény: BAK–Tihanyi FC 6-1 (2-1). A folytatásban, hétfő, 20.00: Tihanyi FC–PTE PEAC-B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában