A sereghajtó ellen

2021.04.17. 11:00

Az FC Ajka vasárnap a DEAC vendége lesz

A sereghajtó otthonában igyekszik visszatérni a győztes útra az FC Ajka, amely az előző három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött a labdarúgó NB II.-ben. Vasárnap jó esélye lesz a javításra.

Horváth Gábor

Kis Károly vezetőedző szerint játékosainak kicsit határozottabbnak kellene lenniük a rivális kapuja előtt

Fotó: Penovác Károly/Napló

A remek évkezdés után megtorpant az ajkai lendület a labdarúgó második vonalban. A Veszprém megyeiek előbb kikaptak a Gyirmót vendégeként (1-0), aztán döntetlent játszottak hazai pályán a Szeged-Csanád ellen (2-2), múlt vasárnap pedig a Vasas FC otthonában maradtak alul 2-1-re.

Balszerencsés meccsek voltak ezek ajkai szempontból, hiszen mindegyik alkalommal megvolt az esély a pontszerzésre vagy a sikerre. Nem könnyítette a csapat helyzetét, hogy a Szeged három büntetőt is rúghatott vendégként, a Vasas elleni bajnokin pedig eltiltás miatt két belső védőjüket is kénytelenek voltak nélkülözni.

Mindez azt is jelenti, hogy összességében ezeken a találkozókon sem teljesített rosszul Kis Károly együttese, amely vasárnap a sereghajtó otthonában „visszabillentheti” formáját a pozitív oldalra.

Kis Károly vezetőedző szerint játékosainak kicsit határozottabbnak kellene lenniük a rivális kapuja előtt
Fotó: Penovác Károly/Napló

A tabellán hatodik FC Ajka vasárnap 17 órai kezdettel a Debreceni EAC vendége lesz, a sereghajtó gyakorlatilag már biztos kiesőként lép pályára ennek az idénynek a hátralévő részében. – Az előző mérkőzéseken valóban többet érdemeltünk volna, de ilyen a futball. A játékosok mindent megtettek, legfeljebb annyi kritikát fogalmazhatok meg, hogy a végjátékban határozottabbnak kellett volna lenniük néhány esetben. A DEAC ellen semmiképpen sem gondolhatunk a tabella állására, nem lehetünk elbizakodottak. Esélyesek vagyunk, de ezt realizálni is kell. Nem szabad elfelejteni, hogy ellenfelünk az összes pontját otthon szerezte, így nem várhatunk könnyű meccset, meg kell dolgoznunk a sikerért – mondta el a Naplónak Kis Károly. A szakvezető eltiltás miatt ezúttal Tóth Barna és Kovács Nikolasz játékára nem számíthat.

További információ a klub háza tájáról, hogy az ajkaiak a héten sorban jelentettek be szerződéshosszabbításokat: Csemer Gyula, Tóth Gergely, Balogh Márton, Csizmadia Zoltán, valamint Présinger Ádám is a keret tagja marad a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában