Későn ébredt a bakonyi alakulat

Vereséget szenvedett pénteken este a DEAC otthonában a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I rájátszásában.

Horváth Gábor

Veszprémben döntetlenre végeztek a rájátszásban a felek, most pedig a DEAC volt a jobb

Fotó: Balogh Ákos/Napló

DEAC–Veszprém 5-2 (4-0)

Debrecen, zárt kapuk mögött. V.: Czene-Joó, Takács, Harsányi. Debreceni EAC: Krajcsi – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Kántor. Csere: Dobi, Sánta, Tóth A., Szabó L., Thiago, Berecz, Tóth B., Szabó J. Edző: Elek Gergő.

Balaton Bútor FC Veszprém: Sásdi – Tatai, Pál, Komáromi, Montero. Csere: Takács, Fridrich, Rutai, Bognár, Bencsik Á., Spandler, Juhász-Léhi, Klcsó, Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt.

A rájátszás hatodik fordulójában közvetlen riválisa otthonában szerepelt a Veszprém, amely nagy valószínűséggel a debreceniekkel játsza majd a bronzcsatát. Persze nem mindegy, melyik csapat lesz majd abban a párharcban pályaelőnyben. Emiatt is fontos volt a pénteki ütközet, amelyet a hazaiak kezdtek jobban.

Az első perc legvégén Siska vezetést szerzett a DEAC-nak, 1-0. A 9. percben Tóth A. növelte az előnyt egy nagy vendéghelyzetet követően, 2-0.

A 14. percen Kántor volt eredményes és már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A 17. percben Szabó L. szép egyéni akciója ért újabb hazai találatot, 4-0.

A szünetig nem tudott szépíteni a Veszprém, és a folytatásban sem sikerült betalálnia, egészen a 32. percig. Ekkor Tatai vágta kapásból a labdát a hazai kapu jobb alsó sarkába, 4-1. Pál faraghatott volna még a hátrányon, ám a kezezésért megítélt büntetőt a cserekapus, Dobi hárítani tudta. Jöhetett volna még veszprémi büntető nem sokkal később, de Krajcsi hatoson kívül kezezését nem fújták le a bírók, pedig ekkor öt szabálytalanságnál állt a DEAC.

Veszprémben döntetlenre végeztek a rájátszásban a felek, most pedig a DEAC volt a jobb
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Mindkét oldalon akadt helyzet, de az eredmény nem változott, a vendégek kénytelenek voltak 5 a 4 elleni játékra váltani. Ebből gyorsan eredményesek voltak, a 37. percben ismét Tatai talált a hálóba, 4-2.

A véghajrában a bakonyiak nagy nyomást helyeztek riválisukra, amely állta a sarat, és a 40. percben kontrából Szabó L. állította be a végeredményt, 5-2.A DEAC ezzel megelőzte a Veszprémet a tabella harmadik helyén, a debreceniek hét, a bakonyiak hat ponttal állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában