Minden labda kifelé pattant a kapufáról Perutz FC és a MOL Fehérvár II. találkozóján

Döntetlen született a Perutz FC és a MOL Fehérvár II. hétközi találkozóján, ahol a pápaiak hiába játszottak ismét mezőnyfölényben és alakítottak ki több gólhelyzetet, a mindent eldöntő második találatot nem sikerült meglőni.

Haraszti Gábor

20210428 Pápa bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB III Perutz FC Pápa (sárga) - MOL Fehérvár II (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első húsz percben keresték a fogást egymáson a csapatok, ez idő alatt két veszélyes hazai pontrúgást jegyezhettünk fel, Hanzl első szöglete elment mindenki előtt az ötösön, a második sarokrúgást pedig Dóczi fölé bombázta. Fél óra játék után a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár, egy olyan szituáció után, amire a pápaiak tudatosan készültek: egy szabadrúgást Koronczai mellől Elek bólintott a kapu jobb oldalába, 0-1.

 

A folytatásban is hiába borult fel a pálya, egyenlíteni nem sikerült, pedig Nagy szólója után Baldauf lőtt ígéretes szituációból fölé, majd Hanzl szögletét Nagy a keresztlécre csúsztatta.

A szünet utáni első percben sikerült egyenlítenie a hazai együttesnek: Tóth rúgta fel a tizenhatoson belül Nagyot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Skriba nagy erővel lőtte a jobb felsőbe, 1-1.

Az 53.percben Dala kapus mutatott be nagy bravúrt, aki Skriba lövését tolta ki a léc alól. A folytatásban is a pápaiaknál volt többet a labda, igaz volt egy 5-10 perces periódus, amikor a fehér mezesek játszottak veszélyesebben, Rónaszéki nem is állt messze a góltól, ám Molnár centerezése centikkel elment előtte. Mint később kiderült, ez volt a találkozó utolsó említésre méltó eseménye, a hátralévő időben az eredmény nem változott.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Takács Gábor: – Bevallom, most van egy kis hiányérzetem, hiszen a gól mellett legalább négy-öt nagy ziccerünk, komoly helyzetünk volt. Mezőnyben kifejezetten kulturáltan, jól fociztunk, ám sajnos most abban a passzban vagyunk, hogy a kapufáról kifelé jön a labda, de meg fog ez fordulni.

Perutz FC–Fehérvár II 1-1 (0-1)

Perutz stadion, zárt kapuk mögött. V.: Juhász. Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Koronczai (Jurik) – Hanzl, Baldauf (Artner), Kalász (Mogyorósi), Kiss (Iványi), Szilágyi – Skriba (Illés). Edző: Takács Gábor.

MOL Fehérvár II.: Dala – Molnár, Elek, Horváth, Tóth Tamás Vid (Szileszki), Dékei (Fodor), Kojnok, Tóth A., Tóth B. (Molnár), Tarnóczi, Gulyás (Rónaszéki). Edző: Szalai Tamás.

Gsz.: Skriba ill. Elek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában