A hajrában vesztett a veszprémi csapat

Ötven percig remekül tartotta magát a Veszprémi KKFT alakulata a bronzéremre hajtó Grundfos Tatabánya ellen a férfi kézilabda NB I-ben, ám ezután a rutinosabb rivális egy remek szériával érvényesítette a papírformát.

B. Virág Rita

VKKFT-Tatabánya 25-31 (14-14)

Veszprém, 300 néző. V.: Fekete, Tóth. Veszprémi KKFT: Borbély – SZMETÁN P. 4, Kristóf 2, Bugyáki, Vajda 1, Fazekas 3, Seregi 1. Csere: Ágoston, Miklós (kapusok), Somogyi, ÉLES B. 7 (6), Tóth P. 1, Szeitl L. 1, SOMOGYI 3, Tóth M. 2. Edző: Tombor Csaba.

Grundfos Tatabánya: BARTUCZ – Hornyák P. 2, Ancsin 3, JUHÁSZ 4, SIPOS 5, Győri 4, Sunajko 4. Csere: Konecsnij (kapus), Ilyés, BALOGH B. 6 (6), Debreczeni 3, Zdolik. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 5/5.

Még az őszről elhalasztott mérkőzést pótolt a Veszprémi KKFT a Grundfos Tatabánya ellen. Mivel akkor még Milos Bozovic nem volt a tatabányai keret tagja, ezért ő nem szerepelhetett. Hiányzott még Wyszomirszky kapus is sérülés miatt. A hazai oldalon Tóth Attila és Hári Levente maradt ki, szintén kisebb sérülés hátráltatta őket.

Remek védekezéssel rukkolt elő a VKKFT, teljesen elbizonytalanítva a válogatottak sorát felvonultató vendégeket. Szmetán Péter lerohanásával indult a gólgyártás, aztán Borbély kapus mutatott be bravúros védést. Éles Benedek hetesből talált be, majd a 6. percben Sipos kapott ügyes bejátszást (2-1). Fazekas elképesztő nagy góllal iratkozott fel a góllövők közé, majd újra Borbély védéseinek tapsolhattunk.

Somogyi ült le két percre, ezt kihasználva 4-3-ra felzárkózott a Tatabánya, majd a visszatérő Somogyi szerzett pazar találatot. A túloldalon Sipos már harmadszor vette Borbély kapuját (5-4).

Gólra, gól volt a válasz, majd kisebb után érkeztünk el az első negyedóra végéhez, ekkor 7-6-ra állt a meccs.

Éles és Hornyák gólváltását követően az 5+1-es védekezésre váltó Tatabányát ügyesen játszották át a hazaiak, Szmetán vette be Bartucz kapuját. Ancsin elemi erejű lökete is utat talált a veszprémi kapuba. A VKKFT azonban továbbra sem hagyta, hogy a vendégek egyenlítsenek, mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapat szekerén. (10-8).

Óriási volt a küzdelem, a Grundfos emberhátrányban is betalált, majd Bartucz védett zsinórban nagyokat, így az egyenlítésért támadhatott a Tatabánya. Ancsin újabb bombájával 11-11-re alakult az állás.

Lélektanilag fontos pillanathoz érkeztünk, a hazaiak kissé megtorpantak, újabb elrontott akció után Győri góljával először vezetett a Tatabánya (26. perc: 11-12). Zdolik kapott két percet, Éles hetesből egyenlített. Majd belülvédekezés miatt Balogh lőhetett büntetőt (12-13). Szmetán nem hagyta ezt annyiban, majd sajnos a játékvezetők újabb hétméterest ítéltek a vendégeknek. Balogh lövését Ágoston Áron sem tudta hárítani. Sipos ült le két percre, Éles pedig egy újabb büntetőből egyenlített (14-14), aztán Borbély hatalmas bravúrjával véget ért az első játékrész.

Emberelőnyben folytathatta szünet után a játékot a VKKFT, Szmetán kanyarodott fel jól és újra vezetett csapata. Az öröm nem sokáig tartott, Kristóf kiállítása után fordított a Grundfos (16-17). Vajda szép akció végén újra egalizált, majd egy gyors támadás végén Somogyi talált be. Azonnal jött a tatabányai gól.

Egyik fél sem hagyta magát, minden gólért, labdáért nagy volt a harc (19-19). A 42. percben Somogyi löketével kettőre nőtt a hazai fór (21-19). Újabb lendületet vett a VKKFT, 23-21-re ellépett, sőt már a háromgólos differenciáért támadhatott, azonban zsinórban kisebb hibákat vétettek a hazaiak és a Tatabánya sorozatban lőtt három góllal fordított (51. perc: 23-24). Öt perc után Tóth Márton szerzett veszprémi gólt, ám nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a házigazda. A Tatabánya rutinosan őrizte előnyét, és a végére elfogyott a veszprémi lendület, erő (25-28). A végére már sok volt a hiba, a VKKFT láthatóan elfáradt, a Tatabánya pedig, ha nehezen is, de megszerezte a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában