Állják az ütéseket – bokszsulit alapítottak Felsőörsön

Összesen 67 igazolt sportolóval és öt edzővel, illetve segédedzővel működik a Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület, közölte Tira Marius.

Kovács Erika

Tira Marius, a Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület elnöke és edzője felsőörsi gyerekekkel

Forrás: Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület

Az elnök és edző felidézte, tavaly nyáron, szabadtéren kezdték meg a ráhangoló edzéseket. A sportág népszerűségét jelzi, hogy nemsokára már három korcsoportra osztották a jelentkezőket Felsőörsön, így gyerekre, serdülő-ifjúságira, valamint felnőttre. A helyieken kívül csatlakoztak hozzájuk zirciek, várpalotaiak, pápaiak, és ők is az említett korcsoportokat képviselik.

Fotó: Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület

A pandémia miatt az edzéseket szüneteltették, de szabadtéren ismét bokszolnak. Tervezik azt, hogy Pápán is indítanak csoportot, és nemrég kezdte meg működését három zirci és két várpalotai csoport, amelyek a nyolcévestől egészen a negyvenéves és az afölötti korosztályt képviselik. Az egyes csoportok legkevesebb tíz százaléka lány, illetve nő.

A 47 éves Tira Marius szerint a boksz sok mindenre megtanítja az embert, így például fegyelmezetten és higgadtan kell állni az ütéseket, de a legjobb, ha az ember megfelelő taktikával kitér előlük. Ebben a sportban az ember akkor lehet sikeres, ha minden pillanatban készen áll nemcsak fizikailag, hanem szellemileg, mentálisan egyaránt.

Tira Marius, a Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület elnöke és edzője felsőörsi gyerekekkel Fotó: Felsőörsi Bokszsuli Sport Egyesület

A küzdelemben pedig megismeri az ember saját korlátait, amely egészséges önbizalmat eredményezhet, miközben a boksz minden porcikáját megmozgatja, ami rendkívül jótékonyan érinti az egészséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában