Gyógyír lehetne egy siker

2021.05.15. 08:00

Azonos mutatókkal áll a Gárdony és a Perutz csapata a tabellán

A kiesés ellen vívott harcban mérföldkőhöz érkezett a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a vele azonos pontszámmal álló Gárdony-Agárd Gyógyfürdőt fogadja.

Haraszti Gábor

Csalódást keltő eredmény született a hétközi fordulóban Ménfőcsanakon, ahol az a forgatókönyv ismétlődött meg a pápaiakkal, mely már oly sokszor a szezon során: többet birtokolták a labdát, helyzeteik voltak, de a gólokat az ellenfél lőtte.

– Egy győzelem gyógyír lehetne a gondjainkra, sajnos belekerültünk egy negatív spirálba, amiből Ménfőcsanakon sem sikerült kikeverednünk – utalt a 2-0-s hazai sikerrel véget érő találkozóra a Perutz trénere, Takács Gábor. – A srácok korábban már bizonyították, hogy tudnak futballozni, ám a rutinos és a fiatal játékosok – velem együtt – embert próbáló időszakon mennek keresztül, de bízom bennük, együtt meg tudjuk oldani a gondjainkat. Egy győzelem kellene, amivel visszatérne a hit és az önbizalom, ehhez pedig jobb helyzetkihasználás kell.

A fiatal pápaiak bebizonyították már, hogy tudnak focizni, most az önbizalmukat kell helyrebillenteni

A 35 játéknapot követően ugyanannyi győzelemmel (11), döntetlennel (8) és vereséggel (16) áll a Perutz és a Gárdony, a pápaiak csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak egy hellyel jobban a tabellán. Igazi „hatpontos”, kiesés elleni rangadót vívnak vasárnap a csapatok, ahol a pápaiak számára természetesen egyetlen eredmény elfogadható, a győzelem.

– Más felállási formával készülünk, mint eddig, szeretnénk meglepni a gárdonyiakat – folytatta a sárga-kékek edzője. – Ellenfelünk egy nagyon masszív védekezésből próbál kontrázni és a széleket indítani. Új edzőjük van, ez is adhat nekik egy löketet, szerdán öt vereség után nyerni tudtak a Balatonfüred ellen, de mostanra elfogytak a kifogások és a kibúvók, kötelező a győzelem. Három bajnoki van még hátra az idényből, mindhárom hazai pályán, mindent meg kell tennünk, hogy jövőre is az NB III.-ban szerepelhessünk.

A mérkőzést május 16-án 18 órai kezdéssel rendezik a Várkert úton, melyet a védettségi és személyi igazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget