tovább javítana az idején

2021.05.26. 09:30

Bartha-Kéri Bianka bronzérmes

Három magyar atléta is ott lehetett a spanyolországi Andújarban megrendezett Continental Tour Bronze sorozatának szombati versenyén, köztük Bartha-Kéri Bianka, a Sportolj Velünk SE futója.

B. Virág Rita

Bartha-Kéri Bianka tovább javítana az idején 800 méteren

Forrás: archív

Tóthné Stupián Anikó tanítványa társaival, Szilágyi Réka gerelyhajítóval és Kerekes Gréta gátfutóval együtt viszontagságos utazáson keresztül jutott el az andalúziai kisvárosba. Hajnali egykor érkeztek meg a viadal helyszínére, másnap pedig már a pályán kellett bizonyítaniuk.

Bartha-Kéri Bianka legerősebb számában, 800 méteren mutathatta meg magát, és az erős mezőnyben 2:03.78-as idővel a harmadik helyen zárt. A verseny után a sokszoros magyar bajnok futó úgy nyilatkozott a Magyar Atlétikai Szövetségnek, hogy a harmadik hellyel alapvetően elégedett.

– Az időt tekintve viszont erős hiányérzet van bennem. Volt a futásomban taktikai hiba, de tudom, hogy mit és hol rontottam el. Ebből tanulva bízom benne, hogy a következő versenyeimen kijön belőlem az az eredmény, ami ma bennem maradt – összegzett. Bianka végül 2:03.78-as idővel foglalhatta el a dobogó harmadik fokát.

Bartha-Kéri Bianka tovább javítana az idején 800 méteren Fotó: archív

Kerekes Gréta gátfutó a selejtezőben 13.72 másodperccel jutott tovább a fináléba, ahol 13.65 másodpercet teljesített és negyedik lett.

Szilágyi Réka gerelyhajító legjobb dobása 58,63 méter volt, de mind az öt kísérlete 56 és 59 méter között ért földet. A 25 éves sportoló végül az előkelő második helyet szerezte meg a rangos mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában