nézők előtt az arénában

2021.05.08. 11:00

Bronzcsata után találkoznak megint a megyei riválisok

A magyarkupa-bronzmérkőzést követően ismét összecsap a Veszprémi KKFT és a Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata. A hazaiakat, akik az évadra vonatkozó célkitűzésüket már teljesítették, a visszavágás reménye fűti, míg a vendégeknek a tabellán elfoglalt előkelő (ötödik) helyezésük megtartása érdekében van szükségük a két pontra.

B. Virág Rita, Horváth Gábor

A fekete mezes BKSE februárban hazai környezetben magabiztosan múlta felül veszprémi ellenfelét

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Veszprémi KKFT május 8-án, vasárnap 18 órai kezdettel fogadja a Balatonfüredi KSE gárdáját a férfikézilabda NB I.-ben. A hazaiak legutóbb a Dabassal mérték össze erejüket kedden, és nyertek 25-21-re. A találkozón, mint az egész idény során legtöbbször, újra meggyűlt a bajuk a hétméteresekkel a fiataloknak. Most háromból egyet sikerült értékesíteni.

– Valóban tendencia lett ez nálunk, hogy a büntetőket rendszeresen kihagyjuk. Hozzá kell tennem, hétméterest lőni egyáltalán nem könnyű feladat. Minden edzésen gyakoroljuk, de még nem találtuk meg azt az embert, aki folyamatosan képes biztos kézzel értékesíteni őket – magyarázta Tombor Csaba vezetőedző. Mint ismeretes, épp hetesek okozták a VKKFT vesztét a magyarkupa-bronzmeccsen is a Balatonfüred ellen.

– Szeretnénk megint jó meccset játszani a tópartiakkal, azonban nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen Vajda Huba, akit a BKSE adott kölcsön nekünk, nem szerepelhet a találkozón. Nélküle sokkal nehezebb lesz, ám ha stabil marad a védelmünk, és képesek leszünk 25 gól alatt tartani ellenfelünket, akkor nagyszerű találkozót vívhatunk a Füreddel. Az esélyek persze nem mellettünk szólnak, a rutinosabb BKSE pihentebben érkezik majd az arénába – fogalmazott a tréner.

Tombor Csaba hozzátette, nagyon örülnek, hogy ismét nézők előtt játszhatnak, bár a szituációt a fiataloknak még szokniuk kell, hiszen egész évben üres lelátók előtt kézilabdáztak. Várják most is a szurkolókat, és remélik, minél többen kilátogatnak az arénába vasárnap.

Egy hosszabb szünet után lép pályára ismét a Balatonfüredi KSE, amelynek az utóbbi hónapokban egyszer sem volt annyi pihenője, mint most. György László legénysége legutóbb április 25-én játszott, a Csurgót fogadta. A derbi 26-26-os döntetlent hozott.

A fekete mezes BKSE februárban hazai környezetben magabiztosan múlta felül veszprémi ellenfelét Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A válogatottszünet után volt egy hetünk készülni, természetesen mindenképpen nyerni szeretnénk. A folytatásban az összes meccs fontos ahhoz, hogy elérjük a negyedik pozíciót – válaszolta lapunk kérdésére Bene Tamás, a balatonfürediek ügyvezetője, aki megjegyezte: játékosaik nagyon régen nem léptek pályára közönség előtt, így most valószínűleg furcsa lesz nekik a változás.

– Biztos vagyok benne, hogy remek meccset játszik egymással a két csapat. Nagyon jól ismerjük egymást a Veszprémi KKFT-vel, amely veszélyes rivális – tette hozzá az ügyvezető.

Érdekesség, hogy a BKSE és a VKKFT idén már kétszer találkozott. Az említett magyarkupa-bronzmérkőzés előtt február végén Balatonfüreden játszottak bajnoki találkozót a felek.

Az a mérkőzés nem volt szoros, a Balaton-partiak magabiztosan, 29-23 arányban nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában