Czeller Gábor a nyolcadik helyen

Nagyszerű veszprémi sikerrel ért véget a Splitben megrendezett dobó Európa Kupa, ahol Czeller Gábor kalapácsvető nyolcadik helyen végzett.

B. Virág Rita

Czeller Gábor bizakodva várhatja a következő időszak megmérettetéseit

Forrás: VEDAC

A horvátországi Splitben rendezték meg a 21. EA Dobó ­Európa Kupát, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) Czeller Gábor képviselte. A fiatal kalapácsvető az U23-as mezőnyben szerepelt.

A 21 éves Czeller Gábor 64,52 méteres dobással kezdett, ami, később kiderült, a legjobb kísérlete is volt egyben. Háromszor dobott az elsőhöz képest egy méteren belül (63,71, 64,44, 63,97), javítania nem sikerült, ugyanakkor a 8. hely jó eredmény, tekintve, hogy a mezőnyben öten is 70 méter felett teljesítettek.

Ezt megelőzően Szombathelyen vetélkedtek a Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatán a VEDAC sportolói. Strigencz Zalán a felnőtt- és az U20-as mezőnyben is aranyérmet nyert, mindkét korcsoportban megjavítva eddigi legjobbját (51,78 és 56,78).

Czeller Gábor bizakodva várhatja a következő időszak megmérettetéseit
Fotó: VEDAC

A junior kalapácsvetőknél Csekő Miklós végzett az élen 69,92 méteres egyéni csúccsal. Az ifiknél második lett (73,51). Ezüstérmet vett át Pásztor Bence kalapácsvető is a felnőtteknél (70,35).

Az ifi női kategóriában Csatári Jázmin is második lett (65,66).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában