Döntőben a Veszprém!

Magabiztosan győzte le ellenfelét a Balaton Bútor FC Veszprém szombaton a futsal Magyar Kupa elődöntőjében. A bakonyiak vasárnap az MVFC Berettyóújfalu ellen játsszák a finálét Budapesten.

Horváth Gábor

20210503 Veszprém bajnoki futsalmérkőzés Veszprém (kék) - Haladás VSE (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balaton Bútor FC Veszprém-Nyírgyulaj 4-1 (2-1)

Budaörs. V.: Borbás, Belicza, Bereczki. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á. Csere: Sásdi, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Ábrahám, Kiss, Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt.

Nyírgyulaj KSE: Opre – Longo, Da Silva, Vlasovics, Lapa. Csere: Petró, Dobó, Szabó, Orosz, Nagy B., Hajdu, Harmati, Csoma, Domokos. Edző: Lovas Norbert.

Az elődöntőben a Nyírgyulaj – amely negyeddöntőben az esélyesebb Haladást búcsúztatta – volt a Veszprém ellenfele.

Két NB I-es csapat nézett farkasszemet egymással, mégis volt különbség, mert míg a bakonyiak nemsokára a bronzéremért küzdhetnek, addig a Nyírgyulaj idén csak az alsóházban szerepelt.

Sokáig „kóstolgatták” egymást a felek, csak a 16. percben született meg az első találat, Lapa lőtte, a Nyírgyulaj került előnybe, 0-1.

Még a szünet egyenlített a Veszprém, Pál Patrik lövése talált utat a hálóba, 20. perc: 1-1. Ekkor emberelőnyben játszott a Balaton Bútor FC, Nagy Bence kapott piros lapot könyöklésért.

Hiába volt kevés idő már a pihenőig, a bakonyiak annyira belejöttek, hogy a vezetést is megszerezték, egy szöglet után az üresen maradt Pál hat méterről a bal alsóba lőtt, 20. perc: 2-1.

A második félidő elején, a 24. percben Montero remek egyéni megmozdulása után már 3-1-et mutatott az eredményjelző.

Tatai József találata pedig eldöntötte a párharcot, 30. perc: 4-1. Hiába volt még hátra 10 perc, a Nyírgyulaj nem tudott megújulni, a Veszprém – kihasználva ellenfele fegyelmezetlenségét és piros lapját – magabiztos teljesítménnyel jutott be a fináléba.

Az Újpesttel hatalmasat csatázó, végül 6-5-re nyerő Berettyóújfalu lesz Tataiék ellenfele a döntőben, a találkozót vasárnap 19.30-as kezdettel rendezik meg az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában