A Veszprém is érintett

2021.05.18. 10:04

Futsal NB I és Magyar Kupa: az éremcsaták vannak még hátra

Véget ért a futsalélvonal idei rájátszása, a szezonból még két helyosztó van hátra, az egyikben szerencsére a Veszprém is érintett.

Horváth Gábor

A veszprémiek a bronzéremért küzdhetnek, de előtte még a Magyar Kupa négyes döntőjében is szerepelnek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hétfőn este rendezték az utolsó fordulót a futsal NB I rájátszásában. A felsőházban már korábban eldőlt, hogy a Haladás és a Berettyóújfalu játssza egymással a bajnoki döntőt, s a zárókörben kiderült, hogy a pályaelőny a Szombathelyen nyerni tudó alföldieké lesz.

Beszámoltunk róla: a Balaton Bútor FC Veszprém is fontos meccset játszott, hazai pályán, a Kecskemét ellen kellett kivívnia azt, hogy később a bronzéremért csatázhasson. Nos, ez sikerült, a bakonyiak magabiztos teljesítménnyel fektették két vállra nagyot küzdő, de a végére „elfogyó” vendégüket. A harmadik helyért zajló, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Debreceni EAC lesz a Balaton Bútor FC vendége, az első meccset Veszprémben rendezik majd.

Ami az alsóházat illeti, az NB I-től a Dunaferr és az az Aramis SE búcsúzik, amely eddig minden kiírásban tagja volt a legjobbak mezőnyének.

A veszprémiek a bronzéremért küzdhetnek, de előtte még a Magyar Kupa négyes döntőjében is szerepelnek Fotó: Penovác Károly/Napló

A futsalosok a Magyar Kupa budapesti négyes döntőjével folytatják a szereplést. Szombaton, 13 órai kezdettel a Veszprém a Nyírgyulajjal csap össze az elődöntőben, a másik ágon, ugyanebben az időpontban Újpest-Berettyóújfalu párharcot rendeznek. Másnap a győztesek mérkőzhetnek meg a kupaelsőségért.

Eredmények, NB I rájátszás, utolsó forduló, felsőház: Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu 2-5, Veszprém-Kecskemét 6-3. A végeredmény: 1. Berettyóújfalu 26 pont, 2. Haladás 24, 3. Veszprém 9, 4. DEAC 7, 5. Kecskemét 5. Alsóház: Nyírgyulaj-Újpest 2-6, Arami SE-FTC 2-6. A végeredmény: 1. FTC 25, 2. Újpest 18, 3. Nyírgyulaj 18, 4. Arami SE 10, 5. Dunaferr 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában