Hetedik helyen végzett a veszprémi kosárcsapat

Ledolgozta hárompontos hátrányát, kilenccel nyert az NKA Pécs ellen a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém alakulata, így a hetedik helyen végzett a kosárlabda NB I./B piros csoportjában.

B. Virág Rita

20210508 Veszprém NB I/B kosárlabda-mérkőzés rájátszás 2. mérkőzés Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (fehér) - NKA Pécs (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A szezon utolsó mérkőzésén a hetedik hely volt a tét. A veszprémiek hárompontos hátrányból kezdték a találkozót. Jól kezdett a hazai együttes, 7-2-re meglépett. Rosic triplájával és Fülöp középtávolijával azonban egyenlített a Pécs (7-7), sőt Gáspár zsinórban szerzett öt pontjával fordított is (9-12). A negyed végéig a Baranya megyeiek mentek elöl, de a különbség minimális volt, majd a negyed végén Futó kosarával sikerült fordítani (20-17).

A második felvonást Madár hármasai nyitották (26-19), majd Dukic is hintett egy távoli kosarat (29-23), míg a túloldalon Gáspár tripláját jegyezhettük föl. Egyre jobban összeállt a veszprémi védelem, így a 16. perchez érve 36-26-ra alakult az állás. Dukic pontjai után pedig időt kértek a vendégek. A 18. percig nem változott a játék képe, aztán két elrontott dobás után visszajöttek a pécsiek öt pontra (42-37). Dukic, hogy mindenkit megnyugtasson, remek akció végén talált a kosárba, így 44-37-tel fordultak a csapatok a félidőre.

A harmadik játékrész elején sikerült megint tíz pont fölé növelni a differenciát, ehhez kellettek Szabó és Madár ügyes megoldásai (51-40). Percekig egyik fél sem talált be, aztán Molnár triplája törte meg a csendet (53-45). Orgona és Szabó pillanatai következtek, utóbbi hármasával 62-47-et mutatott a kijelző. A harmadik részt Futó kosara zárta le, és a negyediket is ő nyitotta meg a veszprémiek részéről.

Bár a pécsiek részéről Rosic nagyon igyekezett, de szerencsére nem csökkent a különbség (70-54).

 

Sportszerűtlen faultot és technikait ítéltek a pécsiek ellen, Madár mindhárom büntetőjét bedobta, így a 35. perchez érve 75-57-re vezetett a Hoya. Elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Pécs ezek után fordítson. Orgona közelije után pedig már húsz pont volt a hazai előny (77-57). Aztán kisebb hullámvölgybe kerültek a bakonyiak, amit jól használt ki a Pécs, és sorozatban tíz pontot hintett és 9-1-es szériával ismét ott lihegett a Hoya nyakán (78-66). Ez a különbség még mindig megnyugtató volt, főleg, hogy már az utolsó perceknél jártunk. Glatz Soma dobhatott büntetőt, egyet értékesített is, majd Kollár és Gáspár ziccere következett (79-70). Az utolsó percben mindkét fél kihagyta a lehetőségeit, így a Veszprém nemcsak nyert, hanem a hetedik helyet is megszerezte.

Baksa Szabolcs: – Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a szezontól. Hazai pályán, kisebb fiaskókat leszámítva, nagyon erősek voltunk. Mivel ennek a gárdának ebben a formában ez volt az utolsó fellépése, tudtam, hogy mindenki anyait-apait bele fog adni. Mi domináltunk, bár a fáradtság jeleit mutattuk, a szívünk vitt előre minket.

Veszprém-Pécs 79-70 (20-17, 24-20, 20-10, 15-23)

Veszprém, 50 néző. V.: Jakab, Jurák, Földesi. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 2, Madár 22/9, Orgona 11, Szabó 18/6, Dukic 13/3. Csere: Sipos, Birkás 2, Futó 10, Glatz 1. Edző: Baksa Szabolcs.

NKA Pécs: Fülöp 8, Kocsis 4, Benke 6, Rosic 15/9, Gáspár 13/6. Csere: Kollár 4, Váits 13/3, Molnár 5/3, Herger 2. Edző: Ivica Mavrenski.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában