Javítana a védekezésén a Veszprémi KKFT a szerdai mérkőzésen

Okulna a vasárnapi vereség hibáiból és megnehezítené a bronz­éremre hajtó Grundfos Tatabánya dolgát a Veszprémi KKFT a férfi kézilabda NB I szerdai összecsapásán.

B. Virág Rita

A fiatal Fazekas Gergő góljaira most is nagy szükség lesz

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az élvonal újonca, a Veszprémi KKFT vasárnap a Balatonfüredi KSE-vel játszott megyei rangadót, és 38-31-re alulmaradt.

– Sajnos a védekezésünk nem úgy működött, ahogy az elvárható lett volna. A támadójátékunkkal elégedett voltam, de a hátsó alakzatunk most nagyon gyenge volt – összegzett Tombor Csaba a balatoniak elleni mérkőzést követően.

Most újabb nehéz ellenfél következik a Veszprémi KKFT számára, hiszen a tabella harmadik helyén álló Grundfos Tatabánya látogat a Veszprém Arénába.

– A Tatabánya még most is az egyik legkevesebb mérkőzést játszotta a mezőnyben, ám így sem sok kell neki ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a harmadik helyet. Kerete igen erős, nemcsak a magyar válogatott gerince játszik ott, hanem több olyan légiós is, aki saját hazájában szintén meghatározó kézilabdás. Nem számítunk könnyű mérkőzésre – hangsúlyozta a tréner. Tombor edző hozzátette, szeretnének okulni a vasárnapi fiaskóból, így a héten próbálták a védekezésre helyezni a hangsúlyt a gyakorlásokon.

– Ami a támadójátékot illeti, azt kérem majd a srácoktól, hogy redukáljuk az eladott labdák számát, és lehetőleg minden támadásunkat kapura lövéssel fejezzük be, így megakadályozhatjuk ellenfelünket a gyors lerohanásokban.

A fiatal Fazekas Gergő góljaira most is nagy szükség lesz
Fotó: Penovác Károly/Napló

A VKKFT és a Tatabánya április végén egyszer már összemérte erejét, akkor a bányászvárosiak 27-19-re nyertek. Erről az ütközetről a szakvezető azt mondta, egy félidőn át megnehezítették a Grundfos dolgát, most is ezt szeretnék, csak hatvan percen keresztül. Tombor Csaba megemlítette, a biztos bennmaradás tudatában megkezdték az építkezést a következő évadra, szeretnének minél több tapasztalatot gyűjteni.

A szerdán 18 órakor kezdődő összecsapáson, amelyre a nézőket is várják, Vajda Hubára ismét számíthat a csapata, azonban Tóth Attilát sérülés hátráltatja, így ő nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában