Megnyitotta kapuit a Pápai Sportcentrum

Május elejétől a Téglagyári úti Sportcentrumban az atlétikai futópályát, a tekepályát, a skate-parkot, a streetball pályát, a fedett futófolyosót és a játszóteret is használhatják a sportolni vágyók.

Haraszti Gábor

Fotó: Pápai Sportcentrum

A létesítménybe ugyanakkor csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, a hivatalos játékengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkezők léphetnek be – jelentette be Tóth Péter, a sportcentrumot működtető Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Április végéig csak a Pápai Vasas SE teke szakosztályának tagjai valamint a Pápai Atlétikai Club futó-és kalapácsvetői használhatták a létesítményt, a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadása utáni enyhítéseknek köszönhetően a védettségi igazolvánnyal, továbbá igazolt sportolóként érvényes sportorvosi igazolással rendelkezőkre bővült a belépésre jogosultak köre. Tóth Péter ügyvezető arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban sokan érdeklődtek már a sportolási lehetőségek iránt, a sportegyesületek képviselői mellett a város sportszerető lakosságának egyre nagyobb szelete fedezi fel a létesítmény nyújtotta 21. századi körülményeket.

- A hét minden napján várjuk a sportolni vágyókat, a 14 év alattiaktól szülői felelősségvállalási nyilatkozatot is kérünk – mondta az ügyvezető. – A jogszabályokhoz igazodva a nyitás második fázisában az atlétikai létesítmények és a skate park is fogadja már az érdeklődőket, sőt május 7-től a fitneszterem is megnyitotta kapuit.

Fotó: Pápai Sportcentrum

Tóth Péter hozzátette, a háttérben folyamatosan zajlik a munka, sportszervező munkatársai a tavaszi és nyári időszakra rengeteg programmal, versennyel készülnek, ilyen például a nyáravató amatőr teketorna, a sport táborok vagy épp a kispályás labdarúgó-bajnokság újbóli elindítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában