labdarúgó nb III

2021.05.30. 20:47

Ritkán látható bombagólt lőtt Szalai

Újabb remek sikerével a tizenegyedik helyen fejezte be a 2020/21-es évadot a Balatonfüredi FC NB III-as labdarúgócsapata.

B. Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

BFC–Komárom 3-1 (2-0)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Horváth P. Balatonfüredi FC: Berta – Emperger, Géringer (Horváth B.), Schillinger (Pápai), Imre (Tamás), Szalai, Róth (Borgulya), Burucz, Pécseli, Bartha (Bene), Szabó B. Edző: Borgulya István. Komárom VSE: Szabó M. – Schiller, Végh, Musitz (Horváth D.), Szecsődi (Maksimchuk), Tóth P., Bán (Vincze), Molnár, Göblyös, Hajba, Horváth R. Technikai vezető: Herczeg Csaba.

Kiállítva: Göblyös az 52. percben.

Gólszerzők: Szalai 3., Schillinger 27., Pápa 74., ill. Vincze 84. percben.

Az esőre álló idő dacára szépszámú közönég, mintegy 300 néző előtt rendezték meg a találkozót, amely mindkét fél számára tét nélküli volt.

A középkezdés után azonnal egymásnak estek a csapatok, és a Füred egy ritkán látható szép góllal már a 3. percben vezetést szerzett: Szalai Péter a felezővonalat átlépve, mintegy 50 méterről a kinn álló vendégkapus felett ívelt a kapuba, 1-0.

Ezt követően is a Balatonfüred irányította a játékot, és gyakorlatilag a kapuja elé szorította a Komárom csapatát. A 26. percben tovább növelte előnyét a balatoni gárda: Róth István a bal oldalon tört előre, bejátszotta magát a 16-oson belülre, lövését a vendégkapus még nagy bravúrral védte, de kipattanó labdánál már nem volt esélye, mert Schillinger jókor érkezett, és a labdát két méterről a komáromi kapuba pofozta, 2-0.

A szünet után is a BFC dominált. Az 52. percben egy felesleges szabálytalanság után Göblyös azonnali piros lapot kapott, és kiállították. A vendégek ezután is csak a védekezésre összpontosítottak. A hazaiaknál Borgulya edző minden cserepados mezőnyjátékosnak lehetőséget biztosított. A 73. percben tovább növelte előnyét a Füred, ezt a gólt a cserejátékosok hozták össze, a bal oldalon Borgulya passza után a 16-oson belülre érkező Pápai 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-0.

A 83. percben váratlanul szépítettek a vendégek, egy a felezővonalról felívelt labdát az elalvó védők között felugró Vincze három méterről a hazai kapu jobb felső sarkába bólintott, 3-1.

A hazai csapat teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a szinte csak a védekezéssel törődő vendégekkel szemben. A nehéz, küzdelmes szezon után megkezdheti a Balatonfüredi FC jól megérdemelt nyári pihenőjét.

Tudósított: Csákvári Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában