Telekom Veszprém: hazai pályán fejezik be az alapszakaszt

Az alapszakasz utolsó mérkőzését a Grundfos Tatabánya ellen vívja a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata szerdán 19 órai kezdettel.

B. Virág Rita

A papírforma hazai győzelmet ígér

Forrás: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Fotó: Vörös Dávid

Tét nélküli mérkőzés vár szerdán a Veszprémre és a Tatabányára is, hiszen az már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy a címvédő megnyerte az alapszakaszt, míg a bányászvárosiak a bronzérmes helyen végeznek a bajnokságban.

A tétnélküliség azonban nem jelenti azt, hogy érdektelen is lenne az összecsapás, hiszen a bakonyiak már javában készülnek az év utolsó és egyben legfontosabb megmérettetésére, a bajnoki fináléra.

Nagy kérdés viszont, hogy David Davis vezetőedző, a szerdai ütközetet – már a döntőre előretekintve – a gyakorlásra használja fel, vagy inkább pihenteti a társaságot és a lehető legkisebb erőfeszítés árán szeretné begyűjteni a kötelező két pontot és lezárni az alapszakaszt.

Az idei 2020/21-es szezonban a Telekom Veszprém ellentmondást nem tűrő fölénnyel hozta le a pontvadászat első szakaszát, ahol 24 alkalommal győztesen hagyta el a pályát és mindössze egy alkalommal vesztett pontot, a Csurgó elleni döntetlennel, amikor óriási meglepetésre 33-33 lett a végeredmény. Legnagyobb hazai riválisát, a MOL-Pick Szegedet is kétszer le tudta győzni, idegenben 36-24-re, hazai pályán 27-23-ra. A veretlen sorozattal 49 pontot gyűjtött a bakonyi csapat.

A papírforma hazai győzelmet ígér Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

A Tatabánya ezzel szemben 36 pontig jutott, 17 siker mellett két döntetlen és hat vereség szerepel a statisztikáiban. Viszonylag fölényesen szerezte meg a harmadik helyet, hiszen a negyedik Balatonfürednek négy pont a lemaradása Vladan Matics tanítványaival szemben.

A Telekom Veszprém–Tatabánya összecsapást május 26-án, szerdán 19 órától rendezik a Veszprém Arénában, természetesen nézők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában