Újabb veszprémi győzelem az NB I-ben

Küzdelmes és nehéz mérkőzésen nyert a Veszprémi KKFT a Sport36-Komló ellen a férfi kézilabda NB I-ben. Tombor Csaba tanítványai nagy lépést tettek a hetedik hely megszerzése felé.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veszprémi KKFT-Komló 32-28 (14-13)

Veszprém Aréna, 300 néző. V.: Altmár, Horváth K. Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P. 3, SZÉLES 7, FAZEKAS 4, VAJDA 7, Éles B. 2 (1), Seregi 2 (1). Csere: MIKLÓS (kapus), Szeitl, SOMOGYI 3, Szmetán P., Hári 1, Kristóf 3, Tóth M., Bugyáki. Edző: Tombor Csaba.

Sport36-Komló: Granic – SUNAJKO 4 , Grünfelder, Balázs, JÓGA 5, Zobec 3, Vaskó 1. Csere: Djurdjevics (kapus), Oláh 2, Balázs, Jerkovics 1, Takács 2, Szkokán 3, Csomor, Melnyicsuk 3 (3), Metcz, HOFFMANN 4. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Utolsó előtti bajnokijára készült a Veszprémi KKFT, amelynek keretéből a sérüléssel bajlódó Tóth Attila hiányzott.

Remekül kezdték a fiatalok a Komló elleni összecsapást, hiszen a 6. percben 6-2 állt a kijelzőn, s a vendégek kénytelenek voltak időt kérni. Úgy tűnt, Kilvinger edző a legjobbkor kérte a szünetet, mert sikerült megakasztani a veszprémi rohamokat (9. perc: 6-4). Éles és Széles góljaival azonban újabb lendületet vett a VKKFT (9-5). Hullámzott a játék, zsinórban négyet lőtt a Komló, így kezdődhetett minden elölről (16. perc: 9-9). Négy perc után Tóth Péter folytatta a gólgyártást, és egy 3-0-s rohammal 12-9-re alakult az állás. Kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, ezt kihasználva egyenlített a Komló (12-12).

Időt kért Tombor Csaba, Somogyi duplájával sikerült visszavenni a vezetést (14-12). Oláh szépített, majd Miklós kapus védésének köszönhetően egygólos fórra vonulhatott szünetre a Veszprém.

A szünet után visszatérve a Baranya megyeiek igyekeztek átvenni az irányítást, és fordítottak is (15-16). Jóga kiállítása után újra a Veszprém ment elől, ám Hoffmann góljaival tartotta a lépést a Komló (20-19).

A VKKFT ezt követően újra ritmust váltott és egy remek szériával 26-23-ra ellépett. Az utolsó tíz percen nagy volt a küzdelem, Somogyi szerzett fontos gólokat, Miklós mutatott be nagyszerű védéseket, ráadásul Borbély hetest hárított. Vajda duplája után 29-26 állt a kijelzőn, de már csak négy perc maradt. Koncentráltan kézilabdázott a VKKFT, már nem akarta kiengedni kezéből a győzelmet, Széles és Fazekas pedig gondoskodott róla, hogy a két pont biztosan a hazaiaknál maradjon.

Tombor Csaba: – A Komló rutinos játékosai ellen hiába építettünk jó kis előnyt, ezt az első félidőben kétszer le is adtuk. Aztán a második felvonásban már feszesebbé vált a védekezésünk, bár a kapusok teljesítménye elmaradt a korábbi meccsen látottól, de a hátsó alakzat jól tette a dolgát. Amikor nem rohantunk esztelenül, hanem fegyelmezetten kézilabdáztunk, akkor működtek a dolgaink. Mindkét csapat már a végét járja ebben az őrült szezonban. Bízom benne, hogy Jerkovics sérülése nem komoly és hamarosan ismét a pályán láthatjuk.

Kilvinger Bálint: – Megérdemelten nyert a Veszprém. Nekünk csak fellángolásaink voltak, amiből az első félidőben vissza tudtunk jönni, de a második játékrészben már túl sokat hibáztunk. Főleg a védelmünk nem volt kellően feszes, így a hazaiak többször jutottak előnyhöz a gyors cseleikből. Szerintem ez döntött a mai mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában