Visszajöttek a meccsbe a vendégek, hiába

Háromgólos hátrányból kis híján pontot szerzett a labdarúgó NB III vasárnapi fordulójában a Perutz FC, mely ismét találatokat ajándékozott ellenfelének. Így is volt esélye a döntetlenre, sajnos a hajrához közeledve kimaradt a meccs legnagyobb ziccere.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Nagykanizsa–Perutz FC 3-2 (3-1)

Nagykanizsa, 200 néző. V.: Takács. FC Nagykanizsa: Horváth M.– Papp, Szegleti, Bagó (Baráth, 76.), Ekker, Török (Péntek, 76.), Vlasics, Horváth B., Major, Tóth, Béli (Lőrincz, 68.). Edző: Koller Zoltán.

Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi (Császár, 88.), Bence, Kalász – Hanzl, Kiss (Molnár, 46.), Illés (Jurik, 74.), Baldauf (Iványi, 46.), Szilágyi – Mogyorósi (Artner, 46.). Edző: Takács Gábor.

Vendég szempontból rémálomszerű volt a kezdés, hiszen mindjárt a második percben hátrányba került a Perutz, Kiss passzolta oda ellenfelének a labdát a vendég tizenhatosnál, Török pedig köszönte a lehetőséget és a kapu bal oldalába helyezett 1-0. Az első húsz perc végén két veszélyes Hanzl szögletet jegyezhettünk fel, előbb Nagy csúsztatott, majd Dóczi előtt ment el centikkel a labda. A 23. percben egy kontratámadás végén Szegleti lőtt egy jobbról érkező labdát a hálóba, Szigeti ugyan beleért, de hárítani nem tudott 2-0.

A 33. percben egy újabb ellenakció végén már 3-0 volt az állás, Ekker kapott jó ütemű kiugratást, majd higgadtan a hálóba gurított.

Még az első félidő végén összejött a szépítés a Pápának, Hanzl szabadrúgásból talált be, 45. perc: 3-1.

A második játékrész első húsz percében szinte át sem jött a félpályán a Nagykanizsa, ám a Perutz nem tudta mezőnyfölényét gólra váltani.

Fotó: Haraszti Gábor

A 76. percben aztán újabb gólt lőtt a Perutz, Jurik-Iványi volt a labda útja, utóbbi centerezését Molnár belsőzte a kapu jobb oldalába, 3-2.

Tíz perccel a lefújás előtt óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, Szilágyi lőtt 15 méterről, a jobb sarokba tartó lövését Horváth Artner elé tolta, aki két méterről a fekvő kapusba lőtt. Az esetnél a pápai kispad hevesen reklamált, mondván a hálóőr a gólvonalon túlról kanalazta vissza a labdát. A hosszabbításban Péntek próbálkozásánál kellett még védenie Szigetinek, a meccs összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Takács Gábor: – A bekapott góloknál súlyos taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amikre felhívtam a figyelmet. A 3-0 ellenére is volt tartásunk, visszajöttünk a meccsbe és a 80. percben talán egy góltól fosztottak meg minket, vissza kell néznem a felvételt, de ekkora előnyt még egyszer nem szabad ajándékozni az ellenfélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában