Családias évzárón vették át a bronzérmet a nagypályás focisták

Éremátadóval egybekötött évzárót tartott a Practical VLS Veszprém együttese a Gusto 13 Étterem teraszán.

Horváth Gábor

20210604 Veszprém Gusto étterem. Az NB III-as veszprémi focisták éremátadó ünnepsége Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

A péntek délutáni éremátadó elején Szabó Péter, a VLS ügyvezetője köszöntötte a megjelent játékosokat, stábtagokat, támogatókat, valamint Porga Gyula polgármestert, és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt.

- Nagyon hosszú és nehéz szezonon vagyunk túl, de annál nagyobb büszkeséggel és kiváló eredménnyel tudjuk most zárni az évet – kezdte értékelőjét Szabó Péter. Három évvel ezelőtt, amikor Pető Tamás került a csapat élére, azt a filozófiát fogalmaztuk meg, hogy fiatal, saját nevelésű játékosokra építjük a jövő együttesét, és velük szeretnénk minél magasabbra eljutni. Ez a harmadik hely ennek a közös munkának a gyümölcse, és nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen fiatal gárdával sikerült ezt elérnünk, hiszen az átlagéletkor 21,6 év. A következő szezonban a jó eredmény és a hazai veretlenség súlyát is el kell viselnünk, mert minden ellenfél szeretné majd megszerezni a bronzérmes együttes skalpját, ehhez a feladathoz fel kell tudnunk nőni – folytatta a VLS ügyvezetője.

A bakonyiak a harmadosztály előző csonka szezonjában elért 9. hely után, a pandémia okozta nehéz anyagi körülmények miatt kénytelenek voltak áprilisban megválni a játékosoktól. Júliusban kezdték el az együttest újra szervezni, és több rutinos játékos elvesztése ellenére a magot sikerült megtartani, melléjük pedig a szűkös költségvetésnek köszönhetően az utánpótlásból hoztak fel tehetséges fiatalokat. – Az augusztusi rajttól kezdődően a játékosok tudatosították az ellenfelekben, hogy az élmezőnyben van a helyük. Óriási köszönettel tartozunk a támogatóknak, az önkormányzatnak, akik a háttérben megteremtették a lehetőséget a jó szerepléshez. A csapat ősszel és tavasszal is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, bár voltak kisebb hullámvölgyek, akár a pandémia, akár a szűkös játékoskeret okán, de ezen is sikerült túllendülnünk – értékelt Szabó Péter.

A Veszprém ügyvezetője elmondta, hogy a következő szezonban 18 csapat szerepel a harmadosztály nyugati csoportjában, a bajnokság augusztus 1-én indul, amelyre a felkészülés június végén kezdődik. A stadion építése már belátható távolságon belül került, az utolsó kisebb akadály elhárulása esetén, a nyáron egy alapkőletétellel megkezdődhet egy füves és egy műfüves edzőpálya kialakítása, jövőre pedig reményeink szerint folytatódhat az építkezés egy center pályával.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntőjében gratulált a harmadik helyezéshez, és méltatta a csapatnál elvégzett remek szakmai munkát. Kiemelte, hogy bármilyen bajnokságban is induljon egy együttes, a bronzérmet nem adják ingyen, keményen meg kell dolgozni azért, és a veszprémi labdarúgók erre rászolgálták a teljesítményük alapján.

- A veszprémi labdarúgás megérdemli, hogy újra ott legyen a magyar futballtérképen – zárta gondolatait Porga Gyula.

Az éremátadó végén Pető Tamás, a VLS vezetőedzője megköszönte a város és a szponzorok támogatását, akik minden segítséget megadtak a jó eredmény elérése érdekében, majd a csapat tagjai átvehették a jól megérdemelt érmeket, és a harmadik helyért járó kristályvázát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában