foci

2021.06.29. 09:50

Fizikai felmérésekkel kezdett a Perutz FC

Új edzői stábbal, több próbajátékossal kezdte meg a felkészülést az augusztusban rajtoló NB III-as labdarúgó-bajnokságra a Perutz FC. A pápai alakulat a tervek szerint szerda-szombat ritmusban öt előkészületi találkozót játszik.

Haraszti Gábor

A pápai együttes a legutóbbi bajnokságban kis híján kipottyant az NB III-ból, így talán senki sem lepődött meg azon, hogy nyáron új edzőt kerestek a bakonyaljaiak és igyekeznek a keretet is megerősíteni. Június elején sikerült megállapodni Weitner Ádámmal, a fiatal tréner legutóbbi állomáshelyén, Sopronban is szép sikereket ért el.

A Perutz stadionban közel egy hónap elteltével találkozott ismét a keret, a játékosok az új vezetőedző irányításával a Külső-Várkerti futópályára mentek, ahol a közös bemelegítés után a futó felméréseket végezték el. Nagy melegben, több csoportban rótták a nagy köröket a labdarúgók, akik alaposan elfáradtak a délelőtt végére, hiszen minden alkalommal meghatározott köridőn belül kellett célba érniük.

- Nem a nulláról indultunk, a játékosok ugyanis két hétre szóló egyéni edzéstervet kaptak, amit mindenkinek el kellett végezni – mondta Weitner Ádám, a Perutz vezetőedzője. – Elégedett vagyok a látottakkal, mindenki mindent megtett, hogy minél jobb képet alakítson ki magáról. A hét további részében is ez várható, azért dolgozunk, hogy megteremtsük az alapot a további munkához, jövő hét közepén pedig már felkészülési meccset játszunk.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A játékosmozgással kapcsolatban Glatz Lajos ügyvezető elmondta, több labdarúgóval is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, konkrétumok a hét második felére várhatóak. Koronczai Benjamin, Baldauf Konrád, Kiss Ádám és Dóczi Krisztián után Illés Bence is távozott, aki kölcsönjátéka lejártát követően visszatért Szombathelyre. A stábot érintő hír, hogy Weitner Ádám segítője Lazar Stanisic lett, a kapusedzői feladatokat továbbra is Pánczél Roland látja el.

A klub a tervek szerint öt edzőmérkőzést játszik, az elsőt július 7-én 10 órai kezdéssel hazai pályán, az ellenfél az RKSK lesz. A felkészülési mérkőzések menetrendje, július 7., 10.00: Perutz FC–RKSK. Július 10., 11.00: Perutz FC–Mohács. Július 17., 11.00: Csorna–Perutz FC. Július 21., 11.00: Perutz FC–Csákvár. Július 24.: szervezés alatt.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget