Ketten is a dobogó tetejére állhattak fel Győrben

Hosszú idő után újra tatamira állhattak a judokák. Győrben az Olimpiai Sportparkban rendezték meg a Diák A, B korcsoport, valamint a serdülők Magyar Kupáját, ahonnan szép sikerekkel tértek haza a fiatalok.

B. Virág Rita

Kertai Kyra korosztályában ismét Magyar Kupa-győztes lett, az idősebbeknél bronzérmet szerzett Fotó: FTDJC Ajka

Az első napon 59 egyesület 260, másnap pedig 64 egyesület 252 versenyzője küzdött meg egymással. A Fazakas Tamás vezette Ajkai Judo Club öt fővel képviseltette magát, Kertai Gábor edző vezetésével.

Az első napon a 11–12 éveseké volt a főszerep, ahol három versenyző indult. Kertai Kyra három győztes mérkőzés után megérdemelten lett másodszor is Magyar Kupa-győztes.

Kertai Kyra korosztályában ismét Magyar Kupa-győztes lett, az idősebbeknél bronzérmet szerzett
Fotó: FTDJC Ajka

Hernádi Csanád jól felkészítve várta a rá váró ellenfeleket, és parádés teljesítménnyel öt győztes meccset sikerrel abszolválva teljes joggal érdemelte ki a Magyar Kupa-győztes címet. Szabó Barna még tapasztalatlan versenyzőként indult a versenyen, ám annál nagyobb lelkesedéssel: két győztes és egy vesztes mérkőzés után a bronzmeccsen alulmaradt. Barna így is az előkelő ötödik helyen zárt.

Másnap a serdülők közt is neveztek az FTDJC Ajka versenyzői. Kertai Kyra harcias hozzáállásával a bronzérmet érdemelte ki a nála két évvel idősebbek között.

Kertai Olivér és Hernádi Csongor az egyik legnépesebb és legkeményebb mezőnyben próbáltak helyt állni. Olivér egy győzelemmel és két vereséggel zárta a viadalt. Csongor nagyon ügyesen harcolva menetelt a bronzmeccsig, ahol ezúttal a rivális jobbnak bizonyult, vagyis ötödik lett, ám ezért is nagy dicséret jár neki.

Szabó Barna és Hernádi Csanád is szerencsét próbált a serdülők közt, de a pontszerzés ezúttal nem sikerült a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában